Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2011 19:52 - Накратко за телее*атията
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 2733 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 23.07.2011 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сред специалистите по теоретична зомбология е популярна хипотезата, че разни зомбирани не само са изперкали, а се отличават от homo sapiens recens по определени особености на анатомията и физиологията си. Хипотезата все още е само хипотеза и обект на спорове, но в блога на universalnite1neo се натъкнах на постинг, който (поне частично) я подкрепя.

Мозъчните избълвания на доказания вселенски изперканяк ме смаяха с твърдението (представено като доказан факт), че човекът имал "двойници" на всички  сетива, "извън известните на науката". Повярвах, въпреки противоречивите доказателства във всякакви учебници и атласи по анатомия и физиология. Просто за изсирането на такова твърдение под формата на неоспорим факт е необходим втори анус, един не би стигнал. За съжаление допуснах грешка и се замислих, от кой анус (нормалния или астралния) е изтекъл въпросния постинг. При опита да си представя анатомията на астралното дебело черво, ми прилоша. Всъщност безсмислен въпрос, вонята и в двата случая е една и съща.

Голямото откритие бе скрито в следващите редове. Телее*атията била шестото сетиво на човека и разполагало със специализиран орган. Сложих си щипка на носа и зачетох с интерес. Мозъчен пясък, конусообразно тяло с червено-лилав или лилаво-син цвят. Ха-ха-ха. Било "вдълбано" в мозъка, тинтириминтири. Прелистих учебниците и атласите по анатомия, но такова нещо не намерих. Ега ти откритието! Само заради него май трябва цялата невроанатомия да бъде пренаписана. Или просто в случая е описана анатомията на някакви зомби?

Нормално на описаното от автора място се намира долната част на мозъчния ствол, която наистина е с конусообразна форма, но нито е вдълбана в мозъка, нито е поставена върху "третия отдел на мозъка". Анатомична формация с името conus medullaris наистина съществува, но се намира на "противоположния" край на централната нервна система. Самият главен мозък се намира над мозъчния ствол, така че все още не ми е ясно, как изведнъж "конусообразното тяло" може да бъде поставено върху него. "Малкото тяло с червено-лилав или лилаво-син цвят" е едно от ядрата на мозъчния ствол, т.нар. nucleus ruber - в еволюционно отношение стар мозъчен център, отговарящ за координацията на движенията и някои примитивни рефлекси и чиито функции при повечето висши гръбначни са поети от малкия мозък. Колкото до "мозъчния пясък", такъв съществува. Така се наричат калциеви отлагания в епифизната жлеза и по определени части от "облицовката" на мозъчните стомахчета. Които, впрочем, се намират на достатъчно голямо разстояние от местата, описани от вселенския изперканяк. Самите калциеви отлагания са нормален признак на стареенето и нямат никаква физиологична роля. Поне при нормалните и мислещите представители на вида homo sapiens recens. Ако на автора не му се намират учебници или атласи по анатомия (има ги за нищо пари на "Славейков"), с удоволствие бих му заел моите.

С увлечението ми по невроанатомията май съвсем забравих, че става дума за зомби, а не за човек и почти щях да пропусна последната част от откритието - че тези особености в мозъка на зомбираните имали връзка с телепатията. А самата телепатия било излъчването и приемането на трептения, вълни или някакви си там вибрации на произволно разстояние. Случвало се било, когато човек мисли. И можело да бъде насочвано и тям подобни. Тук вече от нови открития в зомбологията ми затрептя бая сериозно.

Толкова трептене и вибриране ме насочи и към логичното обяснение, как се е родил въпросният постинг - вселенският изперканяк явно е отскочил до един определен вид магазин, купил си е един такъв длъгнест и вибриращ предмет, по предназначение го е наместил удобно в телесен отвор по собствен избор (все едно, анатомичен или астрален) и го е включил. За съжаление май честотата на трептене, вибриране или каквото там е, май се е оказала неподходяща и му е развибрирала много сериозно мозъка.

Същинска телее*атия!



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barborok - мога от опит да ти кажа, че мозъкът на зомбитата приема всякъв цвят- кафяв , зелен, лилав черен...
23.07.2011 20:56
...освен конуси вътре има тороиди (нали трябва да приемат сигнали), сфери (в някои случаи кристални), пясък , тиня, глина, ... съвсем различна анатомия , и понякога разни неща които мозъчните хирурзи не са успели да извадят след нараняването.....
цитирай
2. zlokuche - Олеле...
23.07.2011 21:04
Май трябва да се заема сериозно и със зомбомедицината...
цитирай
3. bairakslavei - :))
24.07.2011 09:06
Те големи ниши ще се отворят :
Зомбо - хранене от там и зомбо - диети .
Зомбо - мода и т . н .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742835
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930