Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2011 12:06 - От траките до Химлер, Хес и Менгеле
Автор: zlokuche Категория: История   
Прочетен: 14684 Коментари: 55 Гласове:
19

Последна промяна: 20.09.2011 12:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Досега подминавах разните тракоманчета. Прищяло им се траките да са вся и все и в основата на всичко и затова се заели да пренапишат и пренабришат българската история, както им изнася. Във фантастиката си има и такова течение - alternative reality. Дечковци, какво да им краде човек любимата играчка, а и скудоумието им е добре проучено от други. Чак когато си спомних за неопаганизма и окултизма от времената на Ваймарската република, ми стана ясно, че работата може би не е толкова безобидна.

През Вилхелминската епоха увлечението по неопаганизма и древно(велико?)германския окултизъм е популярно занимание за скучаещи (псевдо)интелектуалци или отегчени от живота си заможни люде и благородници. Леко смахнато и странно хоби за псевдоелита. Луд на шарено се радва. И за да е по-мистично и по-сериозно, общества като Germanenorden са "тайни". Разбира се, в заниманията им няма нищо тайно, мистично или кой знае колко важно. Освен фирмата и мълвата, в която е обгърнато всичко, разбира се. При цялата нагледна безобидност на въпросните общества, във философията им определено присъства и идеята за превъзходството на германската раса, и антисемитизмът.

Всичко се променя не към по-добро по време на Ваймарската република. Нацията се оказва попарена от прекалените (че са прекалени, няма спор) наказания, наложени от Версайския договор, обезверена от краха на Империята и в атмосфера на относително безвластие. А окултистите? Както преди, продължават ненужните си занимания и разполагат с достатъчно заможни привърженици и меценати. А за да компенсират изострилото се усещане за собствената си ненужност и да задоволят перверзните си носталгии по Империята, все повече се обръщат към болните идеи за превъзходството на арийската раса и към антисемитизма. Нямат си нито друга работа, нито достатъчно акъл.

Проблемът е в това, че въпросните идеи в такива условия печелят подкрепата както и на разни лумпени, така и на съвсем нормални хора, обезверени от ситуацията. В случая с Обществото "Туле" дори се получава преплитане на окултен идиотизъм и политика, когато влиятелни някогашни членове на същото общество финансово и по други начини подпомагат основаването на DAP (Deutsche Arbeiterpartei) - немската работническа партия и предходник на достатъчно добре известната NSDAP - партията на "фюрера".

Тук всякакви тракомани са направо за съжаление. По примера на гореспоменатите дървени философи проповядват някаква си великотракийщина и едва ли не произхода на половината (а защо не и на всичките) познати ни цивилизации от траките. Че даже и "конгреси" си правят. До създаването на партия досега не са стигнали. За щастие.

Германската Империя е била сила от голям мащаб. Дори и Ваймарската република е била сила. Пребита, осакатена и кастрирана от Версайския договор, но все пак сила. Задълбае ли човек в по-ранни времена, и Светата Римска Империя (далечен предшественик на съвременна Германия), е била сила от европейски мащаб. И в по-ранни, и в по-късни времена всякакви нашественици си плащат скъпо за похожденията си по тези територии. От Квинтилий Вар през шведския крал Густав II Адолф по време на тридесетгодишната война до Наполеон Бонапарт. Разни-безобразни великогерманци проповядват превъзходството на арийската раса на фона на всичко това, разни тракоманчета се опитват да ни изкарат потомци на велика империя или нещо подобно. Сравнението на германската история с българската обаче кара тезата на тракоманите да лъсне като чифте ръждиви пищови на гол тумбак. Де я силата при потомците на траките и защо османските пълчища са спряни най-накрая пред стените на Виена а не на Търново? Май потомците на траките са посрамили предците си. Айде сега, тракоманчета, обяснете го това. И интелекта, и знанията ви започват да приличат на чифт ръждиви пищови, препасани на гол тумбак от комплекс за национална и лична малоценност.

Великогерманският окултизъм залязва постепенно през 20-те години на 20-и век. Разбираемо е - дори и в такова безвластно и размирно време мислещите хора имат (или си намират) по-разумни занимания, а на нормалните хора им е през определени части на мъжката анатомия. Дори и на Хитлер след победата на изборите от 1933-та година не му се е занимавало с разни псевдоинтелектуалчета и отегчени развейпрахове. Прав е - всичко това отклонява от всекидневните и значителните проблеми. Единствено Хайнрих Химлер, Рудолф Хес и неколцина подобни упорито продължават да вярват в простотиите. Под ръководството на Хес са картографирани някакви си "енергийни линии" в Германия, а Химлер създава Ahnenerbe като отдел на SS с цел "научното" доказване на превъзходството и световната роля на "арийската раса". По-осезаеми (и печални) косвени последици на разни псевдоинтелектуални занимания от този род са Нюрнбергските закони и псевдонаучните проучвания и експерименти на Менгеле и подобни в немските концлагери.

На този фон страх ме хваща, когато чета из блоговете на разни интелектуални онанисти за "генетични" доказателства, че българите сме били "особен вид славяни". Страх ме хваща, че разни псевдоинтелектуалчета са решили да си мастурбират егото, незнанията и комплексите върху великотракийски теми. Страх ме хваща да си помисля, какво би се случило, окажат ли се разни тракоманчета в позиции с достатъчно влияние.

Но нека да не правим тракоманчетата по-важни, отколкото са. Извън границите на Блогария никакви ги няма, а и тук извън псевдоелитарния им кръг само им се присмиват. С право, тракоманията си е най-обикновена зомбария, единственото оригинално е, че не е донесена отвън, а си е автентична българска. Дори и като последователи и/или имитатори на разните (велико)германски окултисти, тракоманчетата се излагат напълно. Въпросът, съзнателно или случайно вървят по същия път, се оказва не повече от забележка под черта.

Точно такава забележка под черта си остава и великотракийската зомбария. Всичко всъщност си е съвсем безобидно и смехотворно.



Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - Много добро!
20.09.2011 16:57
Много добро!
цитирай
2. apostapostoloff - Така и не разбраха тия нашенски фашисти, че
20.09.2011 16:58
българите произлизат от кумано- татарско племе, което пък е пряк наследник на гагаузите, които са всъщност албанци.
цитирай
3. анонимен - Материалът ти е много задълбочен. ...
20.09.2011 20:49
Материалът ти е много задълбочен. По-точно не може да се каже.
цитирай
4. krotalka - Добре казано!
20.09.2011 21:25

Добре казано!
цитирай
5. lisa19 - Здрасти.
20.09.2011 21:46
Много ли си зъл? Все пак да те питам: Против траките ли си? Аз това съм учила по история. Пише го на различни места. Не знам каква е връзката с Хитлер. Нещо ми се губи. Ако казваш, че Дитрих Екарт, главна фигура в обществото Туле и всеотдаен поклонник на Сатаната е успял да привлече Хитлер на тяхна страна - това мисля е точно така. Както и това, че Хитлер е изпълнявал тяхната воля и желание. Но това всъщност само го е провалило. От тези общества човек тотално преминава границата на човешката си същност.
цитирай
6. joysii - "Но нека да не правим трако...
20.09.2011 21:48
"Но нека да не правим тракоманчетата по-важни, отколкото са. Извън границите на Блогария никакви ги няма, а и тук извън псевдоелитарния им кръг само им се присмиват. С право, тракоманията си е най-обикновена зомбария,..."
..........................
Съгласна съм с Вас.
Прекрасен постинг, издържан откъм съдържание и форма.
Абе...ученото си е учено!!:):):):)
цитирай
7. zlokuche - Пояснение
20.09.2011 21:54
lisa19 написа:
Много ли си зъл? Все пак да те питам: Против траките ли си?

Не, не съм. А и би било смешно да съм против някакъв народ, отдавна отишъл си в историята. Не съм против траките, а се присмивам на тракоманите. Мисля, че съм писал за това достатъчно ясно.

lisa19 написа:
Не знам каква е връзката с Хитлер. Нещо ми се губи.

С Хитлер няма връзка. Мисля, че и това е повече от ясно. В издигането на Хитлер и пътят му към властта са си замесени съвсем земни сили и интереси.

lisa19 написа:
Ако казваш, че Дитрих Екарт, главна фигура в обществото Туле и всеотдаен поклонник на Сатаната е успял да привлече Хитлер на тяхна страна - това мисля е точно така.

Е, това никъде не съм го казвал, а критичното отношение на Хитлер към всякакви бездарни окултисти е достатъчно известно. А къде е връзката между някакъв си мъгляв езически окултизъм и Сатаната, въобще не ми е ясно. Тъп човек съм, обясни ми го.
цитирай
8. анонимен - Dear Tommy Tomov, pisna mi kakto ...
20.09.2011 22:05
Dear Tommy Tomov , pisna mi kakto kazva6 ti ot sharlatani , v tova 4islo vklu4vam i tebe . Nali si saglasen ? A i da ne si - tvoito mnenie e malovajno za publikata , poseshtavashta tozi sait . Tolkova si anonimen i strahliv , 4e shablonnoto ti izrazqvane e harakterno za 4ovek s ograni4eni umstveni vazmojnosti , koeto govori 4e si prost 4ovek i nikakyv lekar ne si , kakto se pi6e6 , a za prostotiqta ti govori i imeto , s koeto se predstavq6 - Tommy Tomov .
цитирай
9. zlokuche - До онанимен (хмм, анонимен) 8
20.09.2011 22:09
Това лайно си го цвъкал до дума същото и на други места. Я се напъни и роди нещо по-миризливо. Не че не ставаш за смях, но мисля, че си съгласен - трябва да има и разнообразие.
цитирай
10. lisa19 - Хм. Не съм убедена в това което казваш, че Хитлер е бил против окултистите.
20.09.2011 22:26
"Има наивни мечтатели, които искат бързо и лесно щастие, ако ще дори и да се изтребят някои нации.Хитлер например е бил член на тайно братство и формира идейната основа на нацизма благодарение на философиите на Хегел, Шопенхауер, Ницше, Вагнер... Всички изброени имат Християнството за враг на прогреса и великата германска, арийска идея.
„Следвайте Хитлер! Той ще танцува, но аз избрах музиката! Аз го посветих в тайното учение...” – това са думи на Дитрих Екарт, централна фигура в обществото „Туле”, изрича ги още през 1923 г.!!Живее в Мюнхен, един от седмината основатели на нацистката партия, известен като поет, бонвиван, любител на хитроумните разговори. Малцина са знаели, че зад веселата външност на този армейски ветеран се крие всеотдаен поклонник на сатаната, висш адепт в изкуството и ритуалите на черната магия.Обществото „Туле” се финансирало от върховното командване на армията, обхващащо всички страни на живота в Бавария и най-вече на политическата сцена.Освен всичко „Туле” са отговорни и за разпространението на един явен фалшификат – „Протоколите на мъдреците от Сион”, като така взривили антисемитски настроения у тълпата и подсказали „виновника” за краха от Първата световна война – евреите.”/Т. Рейвънскрофт, из „Копието на съдбата”/

Той не е бил вярващ, но пък се е пристрастил към това общество. Това също не мога да го разбера. Сигурно затова от време навреме е изключвал с главния. Е, аз съм тракоман. Но така и не вързах траките с Химлер, Хес и Менгеле. Почитател ли си им?
цитирай
11. joysii - Тракоманите най-мразят някой да е ...
20.09.2011 22:31
Тракоманите най-мразят някой да е прав и да им е противник.
А когато отсреща е интелигенция и ги завира ...да не кажа къде...направо се изправят на нокти.:):)
Виждате ли анонимния кухар - не сте били никакъв лекар.
И учените от БАН не са учени.
Само на трактористи и разни прости блогбегейски патриоти трябва да се вярва.
Ама забелязвам ,че дамите тракийки нещо не си позволяват да Ви се репчат или да Ви поучават.:) Страхуват се.
цитирай
12. zlokuche - За lisa19: щом си на това мнение,
20.09.2011 22:39
Прочети този материал (на немски):
http://www.relinfo.ch/thule/info.html
Достатъчно сериозно проучване и на литературата по въпроса, и на връзката на великогерманския окултизъм с Хитлер. Извод: няма никакви доказателства, че Обществото "Туле" по някакъв начин е било свързано с издигането на Хитлер. А бълнуванията на Екарт са от времената, когато въпросното общество отдавна никой не го бръсне за слива и както Екарт, така и основателят на въпросното общество Рудолф фон Зеботендорф се опитват да го възродят, скачайки на НСДАП-ското влакче. Хитлер обаче ги отсвирва. В случай че ще ми опонираш, моля цитирай сериозни източници, а не разни окултистки бълнувания.

Връзката е елементарна - съвременните тракоманчета с великотракийските им бълнувания определено напомнят на разните великогермански окултисти. Химлер и Хес споменах само като пример, на какво са способни разни смахнати окултисти (съвременните тракоманчета също са в този кюп) от влиятелна позиция.

По въпроса за почитателството - опитай по-тънка провокация. Току-виж съм ти се хванал.
цитирай
13. lisa19 - ...
20.09.2011 23:05
Джойси, добър човек съм. Само понякога излизам извън кожа, но ти вече си разбрала кога. Хайде по темата.

Преведи материала и ще го прочета. Не, че си нямам на представа от немски, учила съм го, но само първо ниво. Така, че няма да го прочета. Между другото сега се пише какво ли не. В случая нямам представа на какво да вярвам, а това което пуснах специално аз го взимам като конспиративно-манипулационна теория. На практика как е нямам представа. На какво и как да се хващаш ти си знаеш. Аз само попитах, но не винаги на всеки въпрос би трябвало да се дава отговор. По принцип не провокирам. Не ми е в кръвта. Говоря това което мисля.
цитирай
14. zlokuche - Не точно конспиративно-манипулационна теория,
20.09.2011 23:13
а най-обикновени псевдонаучни бълнувания (не по-различни от тракоманията, просто темата в случая е друга). Материалът може би ще го преведа, но не точно сега. Има и няколко реда, описващи пълната несъстоятелност на Рейвънскрофтовската "книга".
цитирай
15. lisa19 - Не съм наясно по въпроса, само пуснах цитата, който бях чела за обществото Туле,
20.09.2011 23:31
и то поради причина, че и ти го употребяваш в текста. Затова се хванах на тази въдица. Помогни ми ако обичаш за следния текст: "Проблемът е в това, че въпросните идеи в такива условия печелят подкрепата както и на разни лумпени, така и на съвсем нормални хора, обезверени от ситуацията. В случая с Обществото "Туле" дори се получава преплитане на окултен идиотизъм и политика, когато влиятелни някогашни членове на същото общество финансово и по други начини подпомагат основаването на DAP (Deutsche Arbeiterpartei) - немската работническа партия и предходник на достатъчно добре известната NSDAP - партията на "фюрера"." - Много противоречиво. Вече знаем откъде е тръгнал Хитлер и до къде е стигнал. Но дали наистина не е бил вързан наистина с това общество, а ти да отричаш това и поради каква причина би отрекъл това. Стига толкова за днес.
цитирай
16. tit - Издържан постинг,
20.09.2011 23:46
но мисля, че правиш от мухата - слон!:))
Блогът е място за лична изява и творчество. повечето "историци" пишат увлекателно и са добри събеседници.
Тия спорове "тракийци" - "нетракийци" и прочее са ми непонятни.
В края на краищата - какво би бил живота без приказки?
Справка - Елин Пелин!:))
цитирай
17. zlokuche - Ок, разбрах те. Отговарям ти.
20.09.2011 23:49
Докато мнозинството от членовете на въпросното общество продължават заниманията си с окултизъм, великогерманизъм и прочие -изми на повече или по-малко теоретична база, някои от членовете му създават Немската работническа партия. Партията години наред (дори и след преименуването си в НСДАП) си остава мижава дребна партийка и нито играе някаква значителна роля в плановете и дейността на обществото, нито обществото някаква ръководна роля в партията. Хитлер встъпва в ДАП директно, без да е имал връзки или да е бил под влиянието на въпросното общество. Колкото до Хитлер, подбудите и подходите му нямат нищо общо с неопаганизма и великогерманския окултизъм. Неопаганизъм, великогермански окултизъм и прагматичният подход на Хитлер се преплитат в едно най-видимо при Химлер и Хес. А нормалните хора, разочаровани от ситуацията във Ваймарската република се връзват еднакво на въдицата и на Хитлер, и на окултистите. Поне в началния период от съществуването на ДАП/НСДАП. Не са малко и тези, хванали се на въдицата на окултистите и по-късно встъпили в НСДАП.
цитирай
18. zlokuche - За Тит
21.09.2011 00:05
Може би наистина пишат увлекателно, но още по-увлекателно би било да публикуват постингите си в рубриката "(псевдо)научна фантастика" и да не ги изтипосват като "истинската българска история". По въпроса за мухата и слона - прочети още веднъж последните два абзаца :)
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Наскоро разгледах тракийската ...
21.09.2011 11:02
Наскоро разгледах тракийската гробница в Поморие и съм във възторг от траките. Написах и постинг, в който показах снимки от там. Може би в твоите очи вече съм в групата на "тракоманчетата", но моля те не ме подминавай и иди да го разгледаш. Мисля, че има с какво да се гордеем, като наследници на древна цивилизация. Сравнението, което мислиш че си направил е неиздържано и неуместно. Интересът към траките не е просто увлечение, а опит да се намери истината за нашата история, която е преиначена и скривана целенасочено от разни партийни величия. Използваш обидни фрази към хората, които се опитват да намерят научни доказателства за този древен народ. Не ти прави чест и не звучиш интелигентно.
цитирай
20. brig - Свързал си нещата по някаква допирателна
21.09.2011 11:30
но си много далеч от истината.
Ако може да се направи някакъв "Тракийски саюз" с водеща роля на България, това би било много добре. Нещата вървят към разпокъсване на народите(Косово) и следване на принципа "разделяи и владей" и алтернативата му глобализацията. И двете не са добри. В тракийски саюз може да сме заедно със Сърбия, Македония, Румъния, Русия, Азърбаджан и др. и водеща роля за България. Така може да се противопоставим на глобализацията и на разделението едновременно-с един куршум два заека :)
Вземи една карта и виж на каква територия са пребивавали около 90-те доказани тракийски племена. Обединени на кланово(поддържавно) ниво може да сме голям фактор.
цитирай
21. анонимен - Великолепен анализ.
21.09.2011 11:34
Но най-смешното от всичко не са фантасмагориите на един псевдоучен, който няма нищо общо с науката, а тъпото подскачане и подсмърчане около него на доволно много безкритични и приемащи всичко на сляпо доверие поклонници, превърнали един исторически лаик и невежа в месия.
Подобно кретенско прекланяне пред бездария в науката , белетристиката, поезията, журналистиката, фотографията е смешно и нелепо, но процъфтява тук.
И разни смешни клакьори бълват рекламни и пропагандни постинги за фалшивиите величия.
цитирай
22. letopisec - Траките са били прекрасен народ и са имали чудесна култура.
21.09.2011 11:39
Траките са били прекрасен народ и са имали чудесна култура. Дори както предполагат Вл. Гергиев и Ив. Дуйчев, остатъците от траките след 680 г. се вливат в българския етнос и ние с право можем да се гордеем с тракийското минало по нашите земи. Въпросът е, че т.нар. тракомани и тракедонисти, се опитват да обезличат ранната българска история до 680 г. и твърдят, че нямало българи като нещо различно от траките. Ето това, си е окултизъм или може би чисто тъпоумие.
цитирай
23. zlokuche - Летописец,
21.09.2011 11:42
Благодаря, че ме разбра. Не пиша нищо против траките, а против тракоманите и псевдонаучния им онанизъм.
цитирай
24. letopisec - poligor,
21.09.2011 11:48
ти като малцината големи български поети си явно достатъчно проницателен и имаш силна интуиция, така че, приятелю, в тракедонизма няма нищо случайно...идеята, че траките били "особени славяни", трябва ясно да ти говори, че това явление "тракедонизма", не е никак случайно днес...Привет.
цитирай
25. balkanec - На зло куче - зъл прът
21.09.2011 12:05
е казал народа. Обаче, понеже истерично защитаваше хомосексуализма, кой знае, дали поговорката е удачна в тоя случай :)
цитирай
26. zlokuche - (Ганьо) балканец,
21.09.2011 12:12
Най-настойчиво те моля за коментар по темата. Нито хомофобията ти, нито незадоволеното ти либидо интересува някого тук.
цитирай
27. анонимен - Разбира се, че не е случайно това явление.
21.09.2011 12:17
letopisec написа:
ти като малцината големи български поети си явно достатъчно проницателен и имаш силна интуиция, така че, приятелю, в тракедонизма няма нищо случайно...идеята, че траките били "особени славяни", трябва ясно да ти говори, че това явление "тракедонизма", не е никак случайно днес...Привет.


Но мен ме интересуват повече механизмите, поради които се задейства, иначе в много постинги научно беше опровергана тракедонистката теория, която е просто историческо фентъзи.
Ако никой не обръщаше внимание на фантастичните идеи, че траките са в основата на световната култура, те щяха да са само забавно четиво, но дори и блогери с мозък се поддават на масовата психоза и хора, неотворили през живота си книга, пълни неграмотници, започват да врещят до небето колко велики са тракоманите , и в манията си да се залепят до гуруто затлачват пространството с простотии.
За тракедонизма в блога причината е само и единствено простотията.
цитирай
28. letopisec - poligor ,
21.09.2011 12:36
прав си и мен ме интересува именно този "механизъм", да тук не става дума за един гуру по потник, а за целенасочена манипулация на общественото мнение, в основата на която е идеята дори чрез генетични проучвания да се втълпява, че траките били "особени славяни"..И това се говори по телевизията. От факта, че българите са индоевропейци, се тръгва към манипулацията, че сме били "особени славяни, може би траки"...И това се казва по обществената телевизията...Постингът на злокуче ми харесва, защото основателно се прави паралел с фашиска Германия, където една лъжа повторена 1000 пъти, ставаше истина...
цитирай
29. анонимен - А защо не продължите да подминавате разните тракоманчета и не си гледате ПРОФЕСИЯТА?
21.09.2011 17:20
Имате ли историческо образование,та пишете в блог.бг, който не е мястото да се популяризират каквито и да е науки?
По изискванията на джойси - не мога да приема постинга Ви за достоверен и компетентен, нито мнението на поет за чудесност на анализа, ако не предоставите допълнителна информация в потвърждение от авторитетни мнения на учени специалисти. Може и с клипче! Мнението на Приятна вечер!
цитирай
30. pentecost - Ако ми позволите,
21.09.2011 17:38
ето един друг хумористичен поглед към тракедонизма, в подкрепа на написаното от злокуче. Радвам се, че има хора, които не са са облъчили от тракедонизма. Ето линка: http://thracianblessing.wordpress.com/
цитирай
31. joysii - 29. анонимен -
21.09.2011 18:13
Анонимчо, едно е да споделяш мнение свързано с нечие поведение, съвсем друго е да пишеш фантасмагории и да претендираш,че това е абсолютната историческа истина.
Схващаш ли разликата?
цитирай
32. joysii - 19. kasnaprolet9999
21.09.2011 18:25
Това,че сме наследили останки от местната цивилизация ,никой не отрича.Радващо е.
Но да се самозалъгваме ,че траките са в основата на световната цивилизация , е нещо съвсем различно и доста наивно като позиция.
....................
Този древен народ - траките, е обект на съвременни проучвания. Никой не е забравил за това,че са населявали нашите земи.

Вашият израз "научни доказателства" звучи доста абсурдно.Има артефакти, останки, различни видове находки, които се анализират по определен начин, изследват се и се правят съответните изводи. НАУЧНИ ,всъщност, са изводите.Не доказателствата.Научните изводите са подкрепени с доказателства.
.....
Личи си ,че сте доста далеч от научната практика и терминология в областта на и история и археология,госпожо.
цитирай
33. barborok - анонимен 8
21.09.2011 19:54
кои точно си ти ,, да не си оня многопрофилният или някой ".....™" гледам те навсякаде правиш едни и същи правописни грешки и винаги си на контра на останалите , с тая латинеца няма да се скриеш щото имам платен неотрейсър и ми светиш на дисплея като коледна елха... ши дойда...
цитирай
34. анонимен - Жалко писание. Нямате аргументи, а само словоблудство и псевдо-интелектуални напъни.
21.09.2011 22:30
И какво общо има Германия? Просто не ти харесват тракоманчетата и това е. Приличаш ми на шопа - по дълбоко от Искъро и по-високо от Витоша - нема! Има доста изследвания, ето наскоро и генетично, но ти си затваряш очите, защото мразиш другомислещите и предпочиташ да те наричат татарин и да ти се смеят дори в собствения ти блог. Хахаха
цитирай
35. анонимен - Безобидни, казваш...
22.09.2011 00:23
Само че, националната комплексарщина се самолекува и с реваншизъм. Затова ти се натрапват аналогиите с Третия райх и великогерманските идеи. Днес великитракизъм, а за утре се успокояваш, че няма достатъчен потенциал.
BTW, ако живееш в България, вероятно си виждал, че доста вратове на атакисти и други националистчета се красят от медальон, копие на розетата от Плиска.
цитирай
36. анонимен - Абе, аркадаши
22.09.2011 08:54
Наричам ви така щото нали се определяте като тюркотатари. Забелязва се ачик, че си говорите глупости, но си ги харесвате и се подкрепяте. На един акъл сте, но багажът ви е доста ограничен. За щастие и броят ви също. Смисълът на съществуванието е в единството на многообразието, така че не нападайте толкова стръвно другомислещите българи. Особенно когато те не ви пречат и не ви нападат.
цитирай
37. kcekce - Добре го каза:
22.09.2011 19:24
Извън границите на Блогария:) Нетът е много плодотворна почва, на която такива хора да си орат, без да добият реколта;) Т.е. - много им здраве... По-добре е, отколкото да се втурнат на глутници с бръснати глави, разправяйки, че са "скинари" и че "Ша Умрем за Хитлер!". Без да имат идея откъде е тръгнало скин-движението и че национализмът във всяка една държава е пълния абсурд, ако смяташ за свой идол чужд идеолог. Поздрави:)
цитирай
38. solinvictus - тракоманчетата били онанисти х...
22.09.2011 22:17
тракоманчетата били онанисти хаха ,а пък за туркските манафи кво да кажем?
Изивинявам се за манголските !!!
Щом се страхувате какво пишели и дали са били само в БЛОГАРИЯ ,хахаха значи работата върви добре!
тукрската върхушка кат са пенсионира ...клонингите ша замалеят!
цитирай
39. анонимен - много татари сте се насъбрали бе ...
22.09.2011 22:35
много татари сте се насъбрали бе палячовци,на вас ако идолите ви са тангра и аспарух,на повечето хора не са.колкото и да се пъните истината се приема от хората,а вашите татарски и турско-монголо-ирански теории предизвикват смях навсякъде по Европа.заради такива заблудени смешници като вас македонците ни подиграват с бугари-татари,а и не само те.
цитирай
40. merlin68 - Смешна история отново:)
24.09.2011 12:33
Общото между привържениците на тракийският ни произход и нацизма:)
Има един съвсем малък проблем, автора да се разходи из нета и да погледне новите националсоциалисти какви виждания имат относно произхода ни - не и тракийски.
Някой бил доказал нещо, и кой е този някой, и кое е това нещо? Псевдоинтелектуалци пишели фентъзи, несъгласявайки се с доказателствата на някои си:)
Може би автора на този пост ще ни запознае с доказателствата за които говори. Например би ми било интересно да разбера какви са били тези "прабългари", от къде са дошли, какъв език са говорели, на кой бог са се молели, какви са титлите им, къде са днес езика и културата им? Очаквам някой запознат с тези въпроси да ми отговори:)
цитирай
41. анонимен - 666666
24.09.2011 17:39
DOSTA PLOSAK EVREISKI NAPAN PROZIRA TUK...
цитирай
42. rizar - Минтиливско словоблудстване
25.09.2011 15:32
От нелошия анализ за създаденото с американо-еврейски корпоративни и тръстови пари окултно недоклатено общество не можах да разбера, какво общо има с тракоманите, които в повечето случаи са невернициатеисти и технократи ???

По скоро недоносените турковъди и памирогъзоблизци да вземат да се разкарат с минтиливските си тези, които замърсяват публичното пространство от два века.
Не вървите. Повече от ясно е , че блъгарите са европейски народ, който е , ако не идентичен, то близък до тракийския народ на гетите.
цитирай
43. joysii - 40. merlin68
25.09.2011 18:11
Ти от небето ли падаш,бе?
Има отговори на тези твои въпроси. Това,че те не ти допадат и не подхранват достатъчно самочувствието ти, си е само твой проблем.
цитирай
44. joysii - 42. rizar
25.09.2011 18:21
Какво ти е толкова ясно пък на тебе?
Как така ти се изясни всичко за българите?
Тукашните "историци"ли те светнаха яко?
цитирай
45. merlin68 - Ти от небето ли падаш, бе? Има о...
25.09.2011 20:20
joysii написа:
Ти от небето ли падаш,бе?
Има отговори на тези твои въпроси. Това,че те не ти допадат и не подхранват достатъчно самочувствието ти, си е само твой проблем.


Всяка смешна история си има и не до там смешните почитатели(ки), нали така ма?:)))
цитирай
46. joysii - 45. merlin68
25.09.2011 21:12
По -смешни истории от тия дето ги разправят тукашните "историци" не съм виждала.Както и по-инфантилни от привържениците им, няма никъде.
цитирай
47. helloworld - аре да оставим
26.09.2011 12:03
и траките и арийците на професионалните учени, че в тоя блог взе да мирише на развалено.....
цитирай
48. watchtowerman - Проблемът с траколките е,
28.09.2011 21:42
че онуй що не успяха в Германия, сега го финансират да сполучи на Балканите. Пазителите на Свещения Граал столетия наред търсят историческа легитимност. Исторически е ясно, че богомилите са прехвърлили тази митология от Изток към Запад. Но наши сребролюбци много и се ще богомилите да са си нашенско, родно, балканско произведение, а не привнесено отвън. Траките дават идеална възможност за историческа легитимация на. И на осребряване на усилията в това направление. Глобалистите - илюминати, розенкройцери, масони и прочие, им се ще да имат най-старата история, а не да са се пръкнали нейде из Анадола, или агарянските пустини на Средния Изток. Когато нямаш собствена история всяка чужда история може да е твоята, стига да платиш за нея. Че то тия кризи на световните финансови пазари са и от това - колкото по-измамна е една история, толкона повече пари са нужни за да бъде нагиздена като истинска, щото и ваятелите не са глупави , ами искат да бъдат все по-добре опаричени. Ама се и нароиха така много, че засрамиха пчелното роене, поради което пък последните спряха популацията си и дадоха път в роенето на трагиколозите...
цитирай
49. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
07.12.2011 19:03
Извинявай Лиса /всъщност не се извинявам особено, но така било културно/, не те познавам и може би греша /но се съмнявам/, но четейки още първото ти мнение п темата оставам с впечатлението, че изобщо нищо не си прочела.
О, но разбира се, целият текст навярно, почти съм уверен, но както казваше някой си там /може и аз да го казвам, е*а ли го/ има четене и четене. В твоят случай просто не си разбрала НИЩО. Хващаш се за отделни фрази и започваш да ги преръщщаш в съчинение от сорта на "какво ми каза съседа, на адаша, дето е брачет на свекъра на...."

"Нещата вървят към разпокъсване на народите(Косово)"
Бриг ставащот в косово няма нищо общо с разкъсване на каквито и да е било народи. Всичко там е на религиозна основа, при това народите са 2 различни принудени да живеят в обща страна. Но е много дълга тема на разговор с която не мисля да се захващам в момента. Препоръчвам ти да научиш значението на думата "народ".
А относно теритоията на тракийските племена- вземи един учебник и виж горе долу кога са били поизчезнали тези племена и кога идва наш Аспарух. Неизвестно защо повечето тракомани пренебрегват този факт или пък твърдят, че е нагла лъжа.
Ако ще става дума за съюзи много по нормално ми се вижда съюзът да е славянски, тогава би имало някаква истина в думите ти.
Летописец подкрепям с две ръце, крака и т.н.
Ан29 занимава се, защото напоследък тракоманите започват да прекаляват /както се спомена се ръсят тъпотии включително в национален ефир/, а децата са впечатлителни и лесно се залъгват. На същият принцип са били нещата в хитлерова Германия.
Казваш не е място блога за науки...аз пък виждам в страничното меню "науки", а сега де... Искаш мения на авторитетни учени? Че то е пълно с тях и пишман тракоманите се опитват/е/ да опровергаете самите тях... Ако още не си схванал, да ти подскажа- противоречиш си. Яко.
цитирай
50. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
07.12.2011 19:09
Ан34 питаш какво общо има Германия? Венага ти отговарям- прочети какво съм писал на Лиса, абсолютно същото се отнася до теб.
Ах, замалко да пропусна споменаването ти относно генетичните проучвания. Ако се поинтересуваш малко ще разбереш, че най- разпространеният ген в света е македонският! Даже по националната им телевизия го съобщиха, ако не вярваш, по достоверен източник- здраве му кажи.


И изобщо някои хора живеят в някакво си тяхно, измислено минало, държейки на фразата, че "Народ без корен не е народ" без да огледат света и да разберат, че на никой не му пука за скапаните корени, а какво правят клоните в момента...

"Например би ми било интересно да разбера какви са били тези "прабългари", от къде са дошли, какъв език са говорели, на кой бог са се молели, какви са титлите им, къде са днес езика и културата им?"

Брато- купи си учебник по история...
Ако и на тях не вярваш- купи си чуждестранни енциклопедии по темата, да прочетеш същото, но на друг език...
цитирай
51. lyubomirstoykov - Защо нападате почитателите на траките
09.12.2011 18:59
Всеки има право на мнение и право да го споделя.
Ако четем историята, особено тази писана преди 20г. ние сме руси, повечето са синеоки славяни, ама нещо не е така.
Сегашните българи имат и славянски, тракииски и български гени ( такова понятие стари българи за мен няма ). Още през соц време се прокрадваше идеята, че българите и траките имат общт корен, и двата са конни народи, добри войни, високи за времето си и доста по- силни от свойте съседи, почитат бога на слънцето и имат много общи черти.
Друг е въпроса, че всички имаме понижено самочувствие и се стремим да си го повдигнем по някакъв начин, а това става като си припомним, че е имало Българска империя, че някога преди да се зароди германия сме били европейска сила.
Затова не изключвам тази възможност, траките и българите да имат един корен.
Никога не забравяйте, че предишанта историяне се гради на факти, а на угаждане на СССР ( не можеше да сме по- велики от него ). Припомнете си историята с Турското родство или иго, оказва се че ние имаме повече свободи от дошлите да ни освободят руски мужици, е не сме имали политическа свобода.
Но разберете в България има различни форми на национализъм и тракизма е една от тях, чел съм неща и за войните на Тангра, и те не са по- различни.
Истината е една България е велика, българите сме велики и е крайно време да се обединим всички българи.
цитирай
52. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
10.12.2011 16:45
Любо, мисля, че не си ни разбрал добре.
Нямаме нищо против траките /то пък какво против може да имаш срещу един отдавна измрял народ.../, нямаме нищо против какви са и какво са.
Обаче имаме адски много против да ги изкарват едва ли не прароители на древните вавилонци, създателите на Месопотамия, първооснователите на египетската цивилизазция и прочие словоблудства.
И в крайна сметка, както отбелязах, на целият свят му е през многобуквието какви сме били някога, хората гледат какво си сега.
Така че колкото и да се пънеш да ръсиш тъпотии, на останалите пак им е през оная...
цитирай
53. анонимен - Braun
14.03.2012 15:53
а защо нападате Хитлер, не разбирам? нещо лошо да ви е сторил лично? Или да сте били свидетели на някакви жестокости и геноцити, приписвани нему? Колкото до Менгеле, експериментите му не са ли извършени и вдъхновени от научен интерес? Резултатите от тях не залягат ли (макар и анонимно) в съвремените учебни клинични описания?
Автора, приниципно сте прав, тракоманите са смешни и най-вече неграмотни, бих добавил.
Но текста ви като че е писан от дясно на ляво, тоест долавям един гърлен hebrew акцент, което би могло да се избегне.
цитирай
54. zlokuche - Braun,
14.03.2012 16:02
От бая време не бях виждал промит мозък, мерси че се появи да си излееш "критиките".

Тъпашкият ти антисемитизъм няма никакво отношение към темата, но това май всички го разбират освен теб.
цитирай
55. анонимен - До zlokuche
12.08.2012 20:15
Имам само едно питане.
Майкати като каква се определя-тракофилка ,германофилка,елинофилка,рязанофилка, татарофилка или и е без разлика????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742404
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930