Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2012 01:40 - Мекичкина Коледа
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 5625 Коментари: 10 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Простотията почивен ден няма и не се спира нито пред човешки трагедии, нито пред традиции и празници. За пореден път се убедих в това, четейки блога на любимата ми северна мекица. Тръгнала северната кифломекица да разказва, как е прекарала Коледа. С правопис, израз и манталитет на не особено интелигентна и не особено възпитана първокласничка-фукла-натегачка.

В Германия е популярен изразът "Коледа е време за размисъл". В България казват "На Бъдни вечер по чужди къщи не се ходи." Смисълът е един и същ - Коледа не е празник, с който нормално възпитан човек никога не би се фукал, колко добре е прекарал и как е празнувал, а сериозен повод да бъдем заедно с най-близките ни хора. Давам думата на Лудис:

Тази година Коледата ми преминава изключително щастливо,както винаги е Северната Коледа с много традиция и красота. В снимките ви показвам моменти от трапезата ми,
традиционните ястия , подаръци и веселие с Дядо Коледа:)))

  Е, хубаво си е прекарала. Дай Боже всекиму, но за какво е тръгнала да го натрива така всекиму под носа? Като хлапе в детската градина, си спомням, как всички се надфукваха след Нова година (по соц-времената бе така - Коледа се празнуваше "под сурдинка", големият празник с подаръци и т.н. бе Нова година), къде били ходили, чий подарък бил по-скъп, по-лъскав и т.н. Хлапешки му работи, всеки е минал през това. Трудно ми е обаче да си обясня, защо жена на години ги пише такива хлапешки. Липсва и самочувствие? Липсват и първите седем години? Или просто толкова е подпухнала от пиене и се е сдухала, че нищо друго не и е останало, освен фукните?

А фукните продължават:

Пиенето и яденето ми е марково, качествено и северно.
  На това изречение се смях до болка. Ново откритие - не било важно, дали яденето е вкусно, а дали е марково, качествено, и (най-вече) - северно! Откритие! Прозрение! Всеки, който не яде нещо марково, качествено и северно, не празнува Коледа пълноценно. Горките австралийци - и те празнуват Коледа, но яденето им, дори марково и качествено, е южно. Ако не беше гениалната и изискана Лудис, никога нямаше да разберат, по какъв непълноценен начин празнуват. За южна Америка не говоря - Аржентина се слави като производител на говеждо от световна класа, но след като не е северно, не струва. Горките аржентинци - ако знаеха за Лудис, биха направили от нея втора Ева Перон.

Прочетох постинга и си мислех, че най-смешното е минало. Нъцки, един-два коментара ме хвърлиха в неудържим смях, от който се задавих с бирата и част от нея ми излезе през носа (вярвайте ми, гадно е):

Уискито е марково отлежало 40г, и е на цена 146 евро. С оpигинален калъф с две цип4ета. Подарък ми е от любими хора, както и много други подаръци, които ще покажа в друг пост. Поздрави и весели празници!)))
  Става въпрос за уискито в тази снимка. Как да не се разсмее човек - Ballantine"s имаше дори навремето в "Кореком". Естествено, не 40-годишно, а от "нормалното". По-интересно става, когато човек погледне, произвежда ли фирмата 40-годишно уиски. Ядец! Най-"старото" Ballantine"s е 30-годишно. Е, какво са 10 години повече или по-малко? Интересното е , че видът на бутилката, която Лудис е снимала, никак не се връзва с вида на Ballantine"s 30 Year Old, затова пък особено добре напомня на "нормалния" Ballantine"s, който може да бъде купен във всеки магазин. Лошо няма, важното е, калъфът да е с "две цип4ета". Къде и отиде на тази "Ч" -то от клавиатурата?

Искрено се надявам, въпросният коментар да не бъде прочетен от някой истински  ценител на шотландското уиски (или на уискито въобще). В този случай е възможно, въпросната елитарна северна фукла-мекица да бъде замеряна с празни бутилки от качествено шотландско уиски от Оулу (където твърди, че живее) до Елин Пелин и назад.

Учудва ме реакцията и на това, че въпросният постинг бил свален от първа страница. На нейно място бих бил благодарен на модераторите, направили всичко възможно да я предпазят от такава двойна излагация - гавра с един от най-светлите християнски празници и жестока обида на ценителите на уискито.



Гласувай:
5



1. zlokuche - Още по въпроса за уискито
27.12.2012 12:53
Тук:
http://alllyalllyallly.blog.bg/novini/2012/12/27/markovo-uiski-za-10-dds-cena-v-bylgariia.1035680
цитирай
2. parodik - ти защо не ми завиждаш на мене за ю...
27.12.2012 14:14
ти защо не ми завиждаш на мене за южната коледа, а? - не може така!)))))))))
цитирай
3. zlokuche - За какво да завиждам? Празнувам си ...
27.12.2012 14:35
За какво да завиждам? Празнувам си аз западната :)
цитирай
4. tili - Весели празници!
28.12.2012 17:18
Хайде, наздраве с един 10 годишен Буш! Бедна българка съм, к'во да правя;)))
цитирай
5. zlokuche - Тили, наздраве! И на мен ми харесва ...
28.12.2012 17:40
Тили, наздраве! И на мен ми харесва ирландското!
цитирай
6. kurodyrvov - Така
29.12.2012 13:05
Много интересно. Дали Ballantine's има 40 годишно? Ами май има! http://marcellosbottles.com/2012/06/15/1715/
струва £4000, а не 146 евро. Като цяло Ballantine's е боклук, който се произвежда за износ само, както и повечето уискита, които бедния българин вижда по магазините. А уискито с ципчето струва под £20 и може да се купи само онлайн в Шотландия.
Но мен ми е любопитно дали черпиш информация основно от wikipedia?

А и с ква цел се изтипоса с това дърто порше? За да смаеш мало и големо с 17 годишен модел Боксер, първо поколение, който не се произвежда от вече 9 години? Е браво успя.
Да беше споменал годината и километрите поне. От номера се вижда, че колата е регистрирана в дълбоката западна провинция.
Като споменах провинция ми хрумна нещо. Това некъв обществен закрит паркинг ли е или гаража на блока, където живееш? Ако беше лепнал некаква пасторална картинка на провинциална къщичка със спряно поршенце отпред, би било баси идилийката. Епа ако се беше снимал и как го миеш и лъскаш.....
Но за тъпия бедняк г-н булгар твоите снимки подействаха опияняващо. И ето първата изцепка дойде от изуления цървул Апостолов. И той кат другите е виждал поршета само по талавизора. Ебаси Боксера би бил за 100000 евро!!! Е колко ще струва 911 тогава? Ето за бай Ганя моделите и цените -http://www.porsche.com/uk/

А ти не беше ли писал, че първата си кола си си купил през 2007? За справка http://www.convertiblethoughts.de/?page_id=2 някакво пак дърто ауди на 15 години? Гледам имаш най-ефтиния dslr на канон. Нов ли го купи или втора ръка?
Мой набор си, значи си бил на 31. Надписа в автобуса, че всеки пътник над 30 е неудачник май важи с пълна сила, а?
Не разбрах само какво против рената имаха идиотите, които коментираха в поста под снимките ти. Е аз карам Лагуна в момента и съм първи собственик. Е май трябваше да си взема 3-4 дърти поршета боксери. Дееба и простотията и злобата на цървуланите разни. Присмел се хърбел на щърбел.



цитирай
7. allly - Ballantine’s 40 year new launch...
29.12.2012 13:16
Ballantine’s 40 year new launch
Limited Edition Of 1,000 Bottles
750ml
Хубаво осъзнай какво значи това!!!
Уискито с ципчето е обикновено уиски, пуснато за Коледа, в България го пуснаха на 22 декември...
Няма такава цена на обикновено уиски 163 евро!
Уискито с ципчето е Коледна промоция на цена 23-25 ЛЕВА....бас ловя за това!!!
Дрън дрън онлайн за това смешно уиски...Заради статия подробна за цената и Балантайс ми изтриха блога, защото направих лидис смешна!:)))
цитирай
8. zlokuche - Хуйски, точно ти ми липсваше...
29.12.2012 13:17
От години търся типичен пример за чалгаджия-интелигент.
цитирай
9. kurodyrvov - Ок зубър:) Де виде да се правя на ...
29.12.2012 13:36
Ок зубър:)
Де виде да се правя на интелигент. Това занимание е за такива кат теб. А на мен ми дреме кво караш и за колко. Твое си е. Като си идеш на село ще смаеш бабите, а стринки и калековци ше умрат от завист. Идеята ми беше, че това по блогове и форуми сме голеема работа, нали? Или?

Али, това съм написал - уискито е обикновен боклук за износ и струва 20 лири. Ballantine’s не се продава по магазините в УК. В БГ може да е под 30 лева.
цитирай
10. kurodyrvov - абре зубър тъп
29.12.2012 18:55
теб колко години ти трябваха да завършиш и да почнеш работа бре хуй тъп?
ти пишеш по германски блогове и форуми, че си си купил първата кола на 31 години!!!! ебах те в навляка смотан.
ама си голема работа с дърта кола. баси гордоста, не си карал до преди 5 години сега си мъж с порш, бегай да се фалиш на родата.
абре фотографе некадърен, освен фиш ленс и китов обектив нема ли пари за некви поне л зуумове бре? отиваш към 37 годинки, умнико на мама. прави кариера, а не пиши кой кво има на масата си.
аз те знам, гледай другите офце да заблудиш, че си нещо. купи си новото порше боксер, третото поколение де. покажи си жилището, апартамент ли е кво е, да се види как си го обзавел, а?
колата ли е най-важното? LOOSER, DORK, GEEK!!!!
БОЛИ ме уя за такива кат теб.
земи мани тия блузки с якички, че изглеждаш като че живееш с майка си. пострижи се нормално, че мязаш на короконджул. аиде за физиономията си не си виновен, ама се поддържай поне малко, и гадже мое си ханеш.

м/у другото, ти не си оня дет в свободното си време лепи самолетчета ли беше, корабчета с каноколит? или май ти беше? аре тъпак от всичките хобита на земята това ли си избра? баси нещото, да седнеш цел ден да лепиш модели!!!!! изумен съм, ти социален живот немаш ли бре? що за мъжко хоби?????????

фани се с оня дъртия плашипутник камосотревия и си направете клуб по ръкоделие. може и некой стих да съчините заедно. и некоя злобна поемичка. ебах ви у интелектуалците згръчкани, гади ми се иок.

ебах ти умниците, интелегенцеата, пуетите и ерудитите


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738854
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031