Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2010 00:06 - Бунтовници с ядрено оръжие
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 2518 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2010 01:13


Темата за ядрено оръжие в ръцете на екстремисти, терористи, метежници или просто полудяли е в основата на много трилъри. Е, в трилърите въпросното оръжие рядко влиза в действие, все се намира някой Мистър Добър да клъцне правилния кабел в последната секунда.

Интригуващо става, когато ядреният заряд гръмне, както например в този постинг. Авторът съвсем подходящо нарича себе си "Бунтовник" и очевидно не само се е докопал до нещо мегатонно, но и го е взривил. Друго обяснение, как столицата на Казахстан е строена "от нищото в отдалечена безлюдна местност в азиатските степи", нямам. По-точно, непонятно ми е, къде се е взело съществувалото на въпросната територия населено място с името Целиноград. Кратка справка с "Большая советская енциклопедия" говори за поселения на същото място от 30-те години на 19-и век, разраснали се още през 70-те години на миналия век до 180-хиляден град. Никакъв проблем, няколко мегатона, готова е "отдалечената безлюдна местност". Да живеят бунтовниците. Само че срещу какво са се вдигнали на оръжие?

Четейки втория абзац, става ясно, че май не им харесва модернистичната архитектура. "Дворецът на Мира и Съгласието" бива описан като окултен обект. Е, въпросният дворец наистина съдържа и малко окултизъм в себе си - под формата на културни и образователни центрове, посветени на традиционните религии и етническите общности на Казахстан (виж тук и тук). Колкото до избора на пирамидата като форма, нека чуем архитекта-съдружник на Сър Норман Фостър, отговорен за проекта: "It was one of those things that captures the imagination. We felt that if someone wants to bring together the world’s religions, that is something that’s well worth doing at the moment. As a symbol, the pyramid is not really owned by any of today’s religions.". Цитирам от линкваната статия в The Sunday Times. По описанията в сайта на Foster&Partners, сградата също разполага с конгресен център, офис-пространства и т.н. Ей ти на окултизъм! Страхотно, май половината от софийскитe Mall-ове се оказват гадни окултни обекти. Искрено се надявам, че на Бунтовника не му се намират още един-два ядрени заряда. Имам достатъчно приятели в София.

Колкото до формата, употребата на геометрично прости и пределно изчистени форми е не само една от "запазените марки" на Сър Норман Фостър, но и залегнала в основите на модернистичната архитектура. Един от принципите на модернизма в архитектурата е, че или цялата сграда и темата на проекта сами служат като символ и орнамент, или пълното отказване от каквито и да е украшения. Пирамидата се оказва не само "религиозно неутрална" форма, но и с доста издържан стил.

В тази светлина единственото обяснение на бълнуванията на Бунтовника за масони, култ към слънцето и прочие май се оказва, че при детонирането на ядрения заряд е поел солидна доза радиация. Прекланям се пред такъв героизъм - всяка революция иска жертви.

Питам се обаче, след като толкова не му харесва такава символика, защо не е гръмнал заряда след построяването на пирамидата и други подобни забележителности в Астана.

P.S. Както очаквах от подобен постинг, в коментарите пак си казват "здрасти" обичайните заподозрени като estirbg, вече неспящата и със свежия си принос превръщат революционния постинг в много весела комедия.



Гласувай:
7



1. анонимен - лекуваш ли турци от хемороиди в д...
08.11.2010 23:35
лекуваш ли турци от хемороиди в дюселдорф
цитирай
2. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
12.11.2010 01:28
Ан1 що? Да нямаш хемороиди?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738999
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031