Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2017 01:22 - ЗА ЖЕНАТА БОГ – ТОВА Е НЕЙНИЯТ СЪПРУГ!
Автор: moksha Категория: Тя и той   
Прочетен: 1106 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 26.08.2017 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Из съкровищницата на ведите -  живото знание и живата мъдрост.

     Така казва ведическата традиция. Но как именно западната жена да възприеме този принцип, доколкото тя живее далеч в не_ведическата култура, както и живее с не_ведически мъж, а при това има желанието да разбере древната наука и мъдростта и за семейното щастие?
       Това може да се окаже не съвсем лесно за проумяване, ако все още тя не се е докоснала до духовната страна на живота, ако няма идея за бог, за душата, за това как е устроен света и семейните отношения изначално… 
     Идеята е да сме наясно, че ние идваме на земята не за отдих и наслаждение, а да отработваме погрешни си действия от предишни животи, за да се развива и еволюира нашето съзнание. И максимална възможност за отработване на нашите предишни грешки се предоставя в личните отношения – семейните.   
       Във ведите се казва, че построяването на щастлив семеен съюз означава да следваме не само природата на телата си, а и на душите. И, че именно в рамките на семейните отнощения е възможно бързо и прогресивно духовно развитие чрез опознаване на любовта. Защото няма друго толкова добро училище което да учи на смирение, търпение, приемане, сърдечност, отговорност ... саможертва ... както семейството.

      Важното в това една жена да вижда бог в съпруга си е - да чувства и разбира неговата душа. Да осъзнае, че нейният съпруг, като всички живи същества на планетата, най-много от всичко се нуждае от нейната любов и приемане такъв какъвто е, от разбиране, вдъхновение.
     Ако жената съумее да погледне през очите на ведическата мъдрост, то тя ще види, че съпругът й е най - подходящият мъж за нейното собствено развитие и израстване, дори и да изглежда точно обратното. Тогава тя ще може да прозрее, че зад всичко стои божествената воля и любов.
    Това е което ние западните жени можем да развием  – вероятно важи и за много от жените на изтока. Но именно в нашият свят за никого не е тайна, че много от семействата не постигат хармония и взаимно разбиране. Затова толкова много жени се стремят да получат отговори и се потапят в духовността, но.... не срещат подкрепа, насреща си нямат достойно партньорство.
     Според ведическите знания, Жената трябва да служи на своя достоен Мъж ....но често:
Жената служи на своя Мъж - но не достойно или
Жената служи достойно - но не на своя Мъж и дори
Жената служи на не_достойният си Мъж.

 

   Защото Съпругът - бог за жената, означава не само подчинение на волята му, служене чрез любов, възхищение, уважение и вяра в него, но включва и съпруг, който се проявява чрез мъдростта и силата си, достоен за обич и уважение, мъж на когото жената да се възхищава и доверява.

     Всъщност, има такъв принципът, че за да се омъжи жената за мъж, когото ще пожелае да последва, да го боготвори е нужно да го е заслужила в някой от миналите си животи, в предишни отношения, чрез смирение, търпение, любов и доброта.
И по същия начин в следващото си превъплъщение, ще получим резултата от нашия сегашен семеен живот, от нашето отношение и възприемане. Ето това е над което, действително си заслужава да се замислим.

                                                                              Автор: Веселине


 

 





Гласувай:
4



1. gothic - Интересно ми е коя хубостница е п...
31.07.2017 09:55
Интересно ми е коя хубостница е плеснала това минусче. Защо го е направила ми е ясно.....
цитирай
2. moksha - Интересно ми е коя хубостница е п...
31.07.2017 10:30
gothic написа:
Интересно ми е коя хубостница е плеснала това минусче. Защо го е направила ми е ясно.....

Възможно е и да е "хубостник" :) - всеки по своему възприема информацията, всеки я филтрира през собствения си опит и ниво на съзнание... който/която да е, то аз благодаря - защото отрицателните отзиви винаги показват, че темата е актуална.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 56036
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031