Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 22:15 - Още веднъж за (фото)графичния онанизъм (пак със снимки)
Автор: zlokuche Категория: Изкуство   
Прочетен: 11623 Коментари: 28 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През една определена работа ми е за някои "фотографи" тук и нямам намерение да си го меря с тях. Освен това е тъпо да се влиза в спор с простаци (или простакеси) - първо те смъкват до тяхното ниво, след това те надвиват с опита си. Но след първия ми (надявах се - и последен) постинг по темата май останаха много отворени въпроси и се стигна до неочаквани реакции. Вината за част от отворените въпроси е моя - не съм писал достатъчно ясно. На разбралите ме - благодарности. За всички други, пояснявам:

НЕ исках и не искам да показвам мои снимки тук. Не е сайт за фотолюбители, така че просто не е честно. Става единствено за задоволяване на егото и стига човек да не търси нито сериозна критика, нито сериозна оценка.

НЕ публикувах постинга за графичния онанизъм, за да покажа по-добри снимки, а заради просташката реакция на йотовата към всякакъв вид реакция, различна от лизане и прехласване.

НЕ я нарекох "лелче", за да и се подигравам с годините, а защото очевидно и липсват първите седем години. С магаретата - по магарешки.

НЕ писах толкова много теория, за да покажа, колко знам. Целта ми бе да покажа, колко средства за израз (на каквото и да е) се побират в един фотоапарат и как на всеки са му под пръстите. Стига да иска да се научи. А и в края на краищата фотографите (по думите на Сузан Зонтаг) "не правят достъпни впечатления и настроения, а СНИМКИ".

НЕ уважавам клакьор(к)ите и реакциите в стил "ама аз шЪ кажа на кака и тогава!". Е, в случая май някой каза на Кака Пискунката. Е, Кака дойде и почна да ги раздава едни, ум да ти зайде.

ОЩЕ ПО-МАЛКО уважавам Пискунката. За начало - толерантността и към мнения, различни от собственото и, по нищо не отстъпва на толерантността на Йотовата (т.е. - съвсем я няма). Второ - за да не стане очевидно, че защитава Йотовата, намеси в кюпа и Цефула, който нямаше нищо общо с темата. Горкият Цефул, без да го е питала, Пискунката го набута в някаква блогосферна шведска тройка. Почти го съжалявам. Трето - отнесе го само само Алекс, но никой друг, дръзнал да каже, че му е писнало от йотовата (не са само един и двама). Четвърто - лъжите и. Ай сиктир!

ИЗНЕНАДАХ СЕ, когато се появиха коментари с желание за още снимки. Все пак снимките бяха само инструмент за онагледяване на казаното, нищо повече.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ се изненадах, колко четен се оказа постинга. Когато themoon го препечата, това ме хвърли от дузпа в тъч.

Дотук с думите. Надявам се, че не оставям повече отворени въпроси, отколкото давам отговори. Реших също така да уважа исканията за още снимки:

image

image

image

image

image

image

image

image

Серията е снимана преди около месец в един от най-големите железопътни музеи в Германия - този в Бохум-Далхаузен. Във въпросния ден не бях съвсем във форма - стигнах до музея малко късничко, нито знаех, какво ме очаква, нито имах конкретни планове. За добър или лош късмет беше облачно (което все пак не ме спаси напълно от насрещната светлина, но се оказа добре по-късно при обработката). От около 80 снимки 20 отидоха директно в кошчето, още 20-30 бяха експерименти с различна настройка и/или обективи върху едни и същи мотиви (не повече от 10)...прави грубо 40 горе-долу сносни снимки. От тях обработих горе-долу половината. Достатъчно добри за показване са само осемте в този постинг....




Гласувай:
37



1. анонимен - Браво, куче!
12.10.2011 22:18
Всеки ден този постинг трябва да стои на първа като антидот срещу убийственната гавра с фотографията. Щом се появи някое извращение на Йотова, препечатвай поста!
цитирай
2. анонимен - Лизането е в космически размери в нейните постинги.
12.10.2011 22:21
НЕ публикувах постинга за графичния онанизъм, за да покажа по-добри снимки, а заради просташката реакция на йотовата към всякакъв вид реакция, различна от лизане и прехласване.

Как културни хора не проумяват, че нейното е антифотография.
Ако беше от време на време - да, но тая напасст е всеки Божи ден и час!
цитирай
3. sriv - И аз писах за това умишлено убийство на фотографията.
12.10.2011 22:25
http://sriv.blog.bg/izkustvo/2011/09/24/v-tozi-sait-niama-fotografii-a-smeshni-imitacii.825330
цитирай
4. sriv - Споменаваш Пискова.
12.10.2011 22:29
Тя единствена постъпи като достоен блогер - напусна блога и не публикува тук. Тя липсва поне на мен с аналитичните си материали, докато всекидневните буламачи на Йотова са абсолютно излишни и вредни.
Като си помисля колко чист би бил сайтът без това нагло всекидневно блудство с изкуството.
Патологичната й мания да е на първа вече е бедствие.
цитирай
5. sriv - Алекс каза на глас това, което повечето мислят -
12.10.2011 22:32
и гений да беше Йотова, щеше да повърне човек да я гледа вечно на първа страница.
Само тя и Цефул! Третата , Пискова, разбра, че е нежелана и си тръгна.
Но за тия двамата това е непознато чувство - за срам.
цитирай
6. zlokuche - По въпроса за Пискова...
12.10.2011 22:38
Мисля, че си деактивира блога, когато видя, че писанията и не хващат дикиш...а начинът, по който докара бан на Алекс, никак не бе коректен. Не зная, дали това компенсира "аналитичните" и материали. Съмнявам се, съвместими ли са професионализмът и простотията.
цитирай
7. sriv - Да, но тя също получи бан
12.10.2011 23:46
и точно затова се деактивира, в знак на протест. Мисълта ми беше, че тя показа принципност и че не е вманиачена да сстои все на първа, като другите двама натрапници.
цитирай
8. анонимен - деактивирах се защото не желая ж...
13.10.2011 09:23
деактивирах се защото не желая живите ми чувства да се използват с комерсиални подбуди за чуждо облагодетелстване
напъни се да представиш на аудиторията свои разсъждения и чак тогава се разпореждай с тях като собственик
и не съм ти разрешавала да ми продаваш историите на Боливуд
ясно?
цитирай
9. анонимен - Твърдо смятам, че
13.10.2011 11:48
да снимаш някакви релси, локомотив и улични лампи не е никакво изкуство.
Не виждам нищо смислено, креативно или красиво в тази така наречена "серия".
цитирай
10. borjanmljakov - Здравейте злокуче,
13.10.2011 11:53
Сниманата от Вас гара ми допада. Аз изобщо харесвам гари. На Вас допадат ли Ви гарите?
цитирай
11. prechistvane - Хубави са. . . мрачни, но хубави.
13.10.2011 12:02
Хубави са... мрачни, но хубави.
цитирай
12. demonwind - От години
13.10.2011 12:51
един мой бивш съученик ми говореше, че силата е в чернобялата фотография. Но, както казва сега една моя колежка - хората правят добри и лоши снимки. Но с Nikon P500 всички правим еднакво хубави ;)))

Поздрави!
цитирай
13. анонимен - Всеки ден този постинг трябва да ...
13.10.2011 13:08
nevestulka написа:
Всеки ден този постинг трябва да стои на първа като антидот срещу убийственната гавра с фотографията. Щом се появи някое извращение на Йотова, препечатвай поста!


дишайте с пълни гърди, сайтът е чист от онанизъм!!!!
Не се знае докога обаче
цитирай
14. анонимен - Eто предложението на Алекс - там може да участват и некои други другарки и другари като катана и Чу
13.10.2011 14:09
Другарки и другари,
Пак се изложихте, да ви замоля. На Първа има 2 пъти Цефул и един път Йотовица, сега очаквам да цъфне (без да върже) леля Пис.
Имайте милост, за бога.
Направете една категория "Цефулойотовищини" и ги пускайте там. На мен лично ми се гади от фалшифи прочти , от тъпи дребни манипулации и т.н.

В държавата стават някакви по-важни неща.
Някак си е просто тъпо (да ме прощавате) да се блещят на Първа баш тия и то не по темата на деня (или седмицата, не дай боже годината).

Дайте глас и на други. Моля.

цитирай
15. dobrokote - Черно-бялата фотография е изкуство
13.10.2011 16:15
Направи ми впечатление, че авторът е направил стотина снимки, а ги е редуцирал до осем. Той сам е направил подбора и няма намерение да задръства нет-пространството със снимки, които по негово виждане не са добри за гледане.
Подчертавам, всеки автор сам трябва да прецени, дали да пуска всяка своя фотография и да чака хвалебствия за извършеното "щрак". Докато има самовлюбени хора, ще има и подобни постинги.
Куче, снимките ти са отлични в композиционно отношение. Показването на детайли е част от серията, посветена на този музей на открито.
Доколкото разбирам, ти само искаш да илюстрираш подхода към един фотопостинг.
Мяууууууууууу от доброто коте)))
цитирай
16. vahisht - Много "патос"...
13.10.2011 17:13
и негативизъм към чуждото възприятие.....
Постингът Ви е изпълнен от противоречия, не знам какви лични страсти задоволявате с това......В противоречие и мисълта на АА която сте поставили като свое мото. Разбира се, че не всички могат да бъдат добри фотографи като Вас, но оставете ги в края на краищата да отразяват света и запечатват моментите такива каквито ги усещат, чувстват и съпреживяват...Прав сте в едно това не е сайт за фотография и от тук нататък следва, че профисионалисти като Вас са излишни с ядливите си коментари- е поне, ако уважават себе си.....Как не направихте една логична и добре обоснована критика, а само пействате извадки от наръчници по фоторафия .
Никой не може да забрани на никого да отразява светът такъв какъвто той го вижда през своя "обектив"(със и без кавички), чрез своите собствени възприятия за него.
Не трябваше и да полагате толкова много усилия(става въпрос да се регистрирате под куп други псевдоними) само и само да задоволите собственото си его.Ще се въздържа от коментар относно фотографиите, които сте публикували, може би защото още не съм дорасъл за този вид изкуство-знам ли.....:))))
Малко повече толерантност и разбиране към другите, няма да Ви бъдат в излишък!
Поздрави!!!
цитирай
17. sriv - Този с немския ник е от щатните хвалители на онанистката.
13.10.2011 18:15
И повтаря нелепите й обвинения, че злокуче бил полигор или кой знае още кой.
Драги господинчо, натрапливото присъствие на тази псевдофотографка на първа по 20 часа от 24 редно ли е?
Като не е фотографски сайтът, защо бълва непрекъснато и с едничката мисъл да е на първа, защото идват ония с облизванията, изкарват я велика, тя се перчи като пуйка, щото им вярва, и сайтът се превръща в средище на бездарна и некадърна фотографщина.
Като ти харесва тоя кич, си го гледай някъде на имейл или скайп, тук е редно и други да показваттснимките си.
Лидис например е класи над Йотова, но да си видял нейна снимка?
Тъй че недей дрънка празни приказки, ок?
цитирай
18. deleted-4udovi6teto - Тъй не бива, куче! Колкото и да си зло...
13.10.2011 19:16
Вашите снимки са хубави. Не разбирам как човек с такова възвишено за красота око гледа тъй лошо към труда и дарбата на другиго? Още по-малко обяснимо ми е злостното чувство, вложено в думите Ви към Валентина Йотова.
Чу
цитирай
19. анонимен - Противогазите! Пак е на първа онанистката с фалшиви четения
13.10.2011 19:17
Прочетен: 333 Коментари: 7 Гласове: 16
Трохи от есенното пълнолуние
от: yotovava

Фотография: Валентина ЙОТОВА Разглеждайте в действителен размер Прочетен:
цитирай
20. sriv - Драги ми Чу,
13.10.2011 19:26
4udovi6teto написа:
Вашите снимки са хубави. Не разбирам как човек с такова възвишено за красота око гледа тъй лошо към труда и дарбата на другиго? Още по-малко обяснимо ми е злостното чувство, вложено в думите Ви към Валентина Йотова.
Чу



Нищо злостно няма в критичните бележки към тази велика фотографка.
Ако за теб е нормално тази ужасяващо некадърна фотография да е постоянно на първа, то това говори много зле за теб.
Ето с безграничното си нахалство тя пак се е залепила за първа.
Ами като си се харесвате с нея, не вредете на другите с това тотално и противно стърчене на първа.
Да пуска по сто на ден ако иска, но да не замърсява първа страница, понеже това не е ваш личен сайт, а обществен, и освен ти и барона, които си се лижете тримцата, има и нормални потребители.
А тоя, който бълва всеки ден, за да стои на първа, не е творец, а грандоман и нахалник.
Тъй че не пиши глупости, а покани скъпата Йо да последва Пискова и да си почине малко и да ни спаси от себе си.
цитирай
21. krotalka - Липсва любимата ми снимка!
13.10.2011 19:40
Много си взискателен към себе си и това е добре! Не всяка снимка става за показване и въпреки усилията да я направиш, не се страхуваш да я хвърлиш в кошчето! Браво!
цитирай
22. анонимен - На мен гарите ми допадат.
13.10.2011 20:59
И то не точно гарите, а по-скоро гаровите пивници, както и вагоните ресторант.
цитирай
23. deleted-4udovi6teto - Ха-ха-ха!
14.10.2011 07:09
sriv написа:
4udovi6teto написа:
Вашите снимки са хубави. Не разбирам как човек с такова възвишено за красота око гледа тъй лошо към труда и дарбата на другиго? Още по-малко обяснимо ми е злостното чувство, вложено в думите Ви към Валентина Йотова.
Чу

Нищо злостно няма в критичните бележки към тази велика фотографка.
Ако за теб е нормално тази ужасяващо некадърна фотография да е постоянно на първа, то това говори много зле за теб.
Ето с безграничното си нахалство тя пак се е залепила за първа.
Ами като си се харесвате с нея, не вредете на другите с това тотално и противно стърчене на първа.
Да пуска по сто на ден ако иска, но да не замърсява първа страница, понеже това не е ваш личен сайт, а обществен, и освен ти и барона, които си се лижете тримцата, има и нормални потребители.
А тоя, който бълва всеки ден, за да стои на първа, не е творец, а грандоман и нахалник.
Тъй че не пиши глупости, а покани скъпата Йо да последва Пискова и да си почине малко и да ни спаси от себе си.

От дядо помня една приказка, sriv, - "Когато зло куче лае, човек може да го укроти, но когато човек лае връз теб с пяна на уста, по-добре го отмини!"
Обърши си пяната от устата и тогава можем да говорим.
Чу
цитирай
24. elinora - zlokuche,
15.10.2011 16:11
снимките ти са чудесни! :)
цитирай
25. apostapostoloff - С такива спомени съм от Германия, където
22.10.2011 16:44
прекарах цели 7 години. Мрачно, влажно, студено, отблъскващо. И... мръсничко. Отвратителна страна с отвратителни хора. Лош климат, лоша храна, лоша среда...
цитирай
26. анонимен - жалък си
24.11.2011 12:23
изкаш да изпъкнеш, плюейки някой друг. смачкай другия и изпъкни....жалък, долен простак с големи амбиции. по-големи от възможностите ти. и ти си го знаеш ,нали? сигурен съм,защото знам и тебе и майка ти-семейство простакеси
цитирай
27. zlokuche - За онанимния 26
24.11.2011 23:58
Преди мнооооого години бая си напрегнах ума да разбера смисъла на един лаф - "чикия на стена". Като гледам, май ти и изпразването ти тук са перфектното обяснение.

Благодаря ти.
цитирай
28. анонимен - АСЕНОВ
05.01.2012 14:12
Ма само незнам защо всички адвентисти са и фотографи? Дали неква мода е това? Брате, погледни примерно фото-форум и ха - можеш ли да познаеш кой с ква вера е? Ма и разбират от изкуство и фотография, мани мани! А и най вече забравят, че това е хоби, а не професия;) Що не питаш естирбг дали и тя не щрака с фотка, че гледам мен ми трие постовете ми. Пък може да е щракнала някъде и шефа си Исус?
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742597
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930