Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 20:10 - П*тка или п*тка?
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 6211 Коментари: 13 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бях почнал да не обръщам внимание на блога на любимата ми северна кифломекица, но този постинг ме заинтригува. На пръв поглед - привично до болка. Поезмът е достоен да краси стените на всеки гаров кенеф от Централна Гара до Свиленград, половината снимки са зулени, а останалите изглеждат като вапцани с повръщано след преяждане с буламач. Борейки се с гаденето, го прочетох повторно и челюстта ми увисна.

Постингът започва с някаква изп*ткана снимка. Естествено, никакви информации в EXIF-а, освен че е минала през PhotoScape. На вид не е лоша, освен ужасяващи JPEG-артефакти и криви цветове. Не е за първи път, северната мекица да се пъни с крадени снимки, окепазени с нескопосана обработка. Защо "професионална фотографка" се опитва да обработва снимки с някакъв странен софтуер, е друг въпрос. За да не се прозина, се заех с психотворението.


Eдна  нещастна патица се размечта:
Да бъде лебед тя поиска
и глупаво приплесна със крила
и на патока се натисна...


Автобиографичните детайли в разни клозетни поезми не са рядко явление, но тук любимата ми северна кифломекица разкрива автобиографични детайли, поразително съвпадащи с приказката за кифлата. На северната п*тка очевидно и се е искало да е някаква "по-такава". Дълбочината на мотивацията, обаче ме шокира - не всеки би стигнал в такъв случай до содомия. Разни зеленчуци също биха свършили работа. Може би всичко опира в този случай до нивото на (не)задоволеност.


""Това не беше, като онова""
и никога не бе летяла,
освен на село в близката река,
където плискаше гъза си засияла..


A така, хубава работа. Това не било като онова. Явно резултатът от смелите и експерименти е изплашил, объркал или разочаровал авторката. Същността на въпросните експерименти не е спомената, но очевидно са били със "задна" насоченост - споменаването на гъзове е достатъчно силен намек. Очевидно удовлетворението на авторката има нещо общо не само с гъза, но и с разни странни хигиенни навици. Още по-странно е, че хигиенните навици по някакъв начин са свързани със сексуални или някакви други удоволствия. Или просто авторката е от онези, които си честитят банята. При толкова смайващи и объркващи детайли се отказвам да анализирам сложената съвсем не на място в първия ред запетайка.


Размахваше си слабите крила
пред селски патки и патоци
и мислеше се красна и една,
всред мръсните  реки, потоци...


Тук авторката демострира авторитета и компетентността си относно поведението на разни селски п*тки и п*тоци. Откъде ли е толкова сведуща? Може би, защото самата тя също е селска п*тка? На село също си честитят банята.


Една нещастна патица се размечта
със пачи мозък да се възвиси....
да литне над гори и над поля
и всички птици да ги покори...


Отново автобиографични детайли и самопризнание на авторката за интелектуалното и ниво. Щяло и се да бъде "по-такава", но накъде с пачи мозък. За доказателство, че наистина е с пачи мозък, прибягва до "творчески" похвати като четириточие (познато от "поезията" на един психичноболен хисарски прошляк (намерила, от кого да плагиатства, горката). За да разсее и последните съмнения относно "интелекта" си, е добавила и калабалък от собствени и крадени снимки.

Две снимки (тук и тук) очевидно са авторска работа на някоя мноооого тъпа п*тка. EXIF-ите издават фотоапарата на северната кифломекица със все същия 18-55mm обектив. Горката "професионална фотографка", няма пари за свестен телеобектив. Е, за фотографите-"птичари" и оборудването им вече писах. Може би защото на Лудис не и се намира свестен телеобектив снимката е с размер на пощенска марка - с 55mm не е възможно да заснеме разни п*тки отблизо, затова е изрязала част от снимката и за компенсация я е окепазила с безвкусна обработка. За такова излагане определено се иска пачи мозък. Втората авторска снимка е още по-весела излагация - Лудис не се е сетила да скъси експозицията (леко невъзможно, когато се снима в напълно автоматичен режим - EXIF-ът го показва недвусмислено), затова крилете на п*тките се оказват размити. Реализиран сносно, такъв ефект би бил интересен. Проблемът обаче е, че при дълга експозиция всичко, движещо се спрямо фотоапарата, се оказва размито. В конкретния случай - телата на п*атките. Като опит за компенсация на такъв гаф, п*атката-фотографка се е опитала да "поправи" дефекта с изостряне на изображението до повръщане. Естествено, от толкова размита снимка остро изображение не става, затова пък се появяват всякакви грозни артефакти като светлите контури около п*тките. Е, в случай че е решила да докаже, че е с пачи мозък, доказателството е перфектно. Безвкусната и безцелната употреба на банални ефекти като spherise в тази снимка само добавя върха на сладоледа (или горната кора на лайното)


Но....неможа, уви!
Главата й се завъртя
и скри се да поспи
със паяжините се омота
под смачканите шумки и треви...


Да докаже успешно, че е тъпа п*тка, очевидно не е достатъчно за авторката, затова още повече се омотава с няколко крадени снимки (тук, тук и тук). Че са крадени, личи от различните имена на файловете и липсващите EXIF-и. Северната кифломекица демонстрира не само пачи мозък, но и пълна селяндурщина.

За мен остава само един отворен въпрос - п*атка ли е въпросната "личност", или п*тка?

Или п*атка с п*тка?




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. axlaxl - На 100 % съм съгласна с теб:))) ...
02.03.2013 20:19
На 100 % съм съгласна с теб:)))
Снимките с патките са именувани 032, 035....и т.н...Преди си свалях снимки за декстоп от руски сайтове и точно така бяха озаглавени с цифри...:)))))
Северната мекица наистина прекалява....
цитирай
2. babikqn - стихото кърти :D
02.03.2013 21:05
стихото кърти :D
цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
02.03.2013 21:05
Права е Али.
Наистина професионално.


Закон на Тутанкамон:

"Когато стоиш на север достатъчно дълго, в даден момент мозъкът ти задължително замръзва".

Според мен това е обяснението за "северните сияния и подпръцвания".


цитирай
4. babikqn - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за анализа!
02.03.2013 21:07
ПОЗДРАВЛЕНИЯ за анализа!
цитирай
5. bojil - Пушка или пуйка? :))
02.03.2013 23:24
Пушка или пуйка? :))
цитирай
6. axlaxl - Снимах и пушка преди малко. . . и още ...
02.03.2013 23:56
Снимах и пушка преди малко...и още неща....лелелелеллеееееееееее:))))
цитирай
7. born - Още не съм прочел произведението на ...
03.03.2013 23:11
Още не съм прочел произведението на "кифломекицата", но блестящият литературнофотографски анализ е перфектен. Тръгвам по гаровите кенефи да прочета оригиналното произведение. Моля само да ме насочите за гарата.
цитирай
8. mar866 - ...
04.03.2013 12:36
аааа, не мога да го чета:((( много дълго, много препратки...
не се съмнявам, че с този обем, анализът наистина е изчерпателен!

пп. освен това, аз съм калпав фотограф, та ми е все тая.
EXIF-ите и аз ги премахвам, даже съм пускала постинг как се прави.

що па да ми се смеят на евтината техника?:)))
цитирай
9. zlokuche - Тръгвам по гаровите кенефи да пр...
05.03.2013 08:49
born написа:
Тръгвам по гаровите кенефи да прочета оригиналното произведение. Моля само да ме насочите за гарата.


born, това би било causa perduta. Оригиналното произведение най-вероятно е било писано с кафява субстанция с пръст на стената и по надлежен ред е заличено от някоя чистачка.
цитирай
10. born - Тръгвам по гаровите кенефи да пр...
05.03.2013 13:01
zlokuche написа:
born написа:
Тръгвам по гаровите кенефи да прочета оригиналното произведение. Моля само да ме насочите за гарата.


born, това би било causa perduta. Оригиналното произведение най-вероятно е било писано с кафява субстанция с пръст на стената и по надлежен ред е заличено от някоя чистачка.

Дали някой от историофилите от този сайт не би могъл да възстанови и реставрира едно такова фундаментално произведение и да го запази за бъдещите поколения. След като има толкова много разбирачи в сайта, все някой би могъл да тръгне по гарите и да го издири.
цитирай
11. zlokuche - Дали някой от историофилите от този ...
05.03.2013 13:12
born написа:
Дали някой от историофилите от този сайт не би могъл да възстанови и реставрира едно такова фундаментално произведение и да го запази за бъдещите поколения. След като има толкова много разбирачи в сайта, все някой би могъл да тръгне по гарите и да го издири.

Не ми се вяврва. Не е тракийско :)
цитирай
12. miuenski - ВЕДНАГА СЕ СЕТИХ ЗА ТОЗИ ШЕДЬОВЪ...
06.03.2013 15:41
ВЕДНАГА СЕ СЕТИХ ЗА ТОЗИ ШЕДЬОВЪР:

http://just.bg/page/view-article/blog/bez-kategoriq/na-granicata-na-vulgarnoto_12-04-2012/
цитирай
13. apostapostoloff - Путка ли е, наеби я и
11.05.2013 11:03
не умувай много, много!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738879
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031