Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2012 16:24 - Чий е най-дълъг?
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 3917 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Естествено, този на любимата на всички северна блогърка! Гордее се с това и обича да си го мери, затова е пльокнала някакъв постинг да си покаже "луксозната вила" и да демонстрира висок интелект и образование. Мери си го, един вид, по всички показатели.

Поразгледах снимките. Като велика фотографка, естествено пак е успяла да издигне изкуството до нови висини. По това време на годината на север слънцето е ниско над хоризонта през по-голямата част от деня, така че светлината е разсеяна, "мека" и няма нужда човек да се безпокои за резки контрасти. Изисква се талант, за да огелпи човек снимки при такива условия.

Лидис определено има талант за това. Като истински професионалист е загърбила ръчната настройка на бленда и експозиция и се е доверила изцяло на автоматиката на фотоапарата. Естествено, така светлите полета в повечето снимки излизат "изръфани". Корекция на експозицията дори с половин бленда би решила проблема, но ценителката на красотата не се интересува от подробности. Кичозните цветове също са резултат от използуването на автоматиката - съдейки по EXIFите, е снимано в пейзажен режим. При такава настройка повечето фотоапарати пресищат цветовете и често прекаляват с това. Естествено, снимане в RAW-формат с ръчна обработка на снимките би решила проблема, но като истински човек на изкуството, северната блогърка не се интересува от подробности, превърнали се в неразделна част от работата на всеки професионалист. За остротата на изображението въобще не говоря, тук си личи особено старание да бъде избягната всякаква (иначе лесна) обработка - при разглеждане на снимките в пълен формат, всичко излиза еднакво разкашкано (виж тук, тук и тук). Колко жалки изглеждат в сравнение с Лидис знаменити фотографи като Ансел Адамс, чиито снимки са прочути и ценени точно заради остротата и на най-малките детайли. Колко заблудени са фотографи като съпрузите Бехер и Андреас Гурски, използуващи изключително и само голямоформатни камери, за да запечатат и най-малките детайли във фотографиите си. Голямоформатните камери са за идиоти - нямат никаква програмна автоматика или каквото и да било подобно. Във фотографията безспорно Лидис е с най-дългия ....обектив!!!

Защото е толкова известна, прочута и богата, северната блогърка си има вила на собствен остров. Даже я е снимала и със снимката, и с описанието доказва, колко е богата, не само материално, но и интелектуално. Какво означава за такава възвишена личност правописът, важното е снимката да е в анфасТ. Северната блогърка, владееща свободно няколко езика, е решила да промени коренно правописа на родния си език. По образование и интелект, Лидис пак се оказва с най-дългата .....диплома!!!

За пари не искам да говоря - снимката казва повече от думите. Не ми е ясно, защо обаче снимката в анфаст показва само едно ъгълче от самата вила, а не цялата. Просто не разбирам, след като така възпява луксозната си вила, защо не ни я покаже в цялата и красота? Естествено, за да не и завиждат. Срам за тези, които дръзнат да си помислят, че просто е снимала нечия чужда къща и снимката е такава, защото не е искала да се мярка пред очите на собствениците. А може би е снимала чужда къща от страх, красотата и блясъкът на собствената и да не ни заслепи? Естествено, тези, които биха се запитали, как на нейния "частно владение, еднофамилен" остров някой така нахално би си паркирал и автомобила, и самолета нищо не разбират. Тъпи завистници! Просто треска ги тресе, че Лидис е с толкова дебел ...портфейл!!!

Всичко това ми напомни една стара реклама (смисълът се разбира и без знания на езика). Когато навремето тази реклама се появи по телевизията, първите няколко пъти се смях. След това ми омръзна.

За разлика от рекламното клипче, жалките опити на Лидис да си мастурбира егото винаги ме разсмиват. Може да не е с най-дългия .....нос (като Пинокио), затова обаче с всеки постинг демонстрира най-дебелата простотия, която някога съм виждал.

И това е единственото нещо, на което е богата.




Гласувай:
12



1. анонимен - Като за учителска заплата има же...
24.09.2012 16:38
Като за учителска заплата има жената, не е като да няма:)))
цитирай
2. zlokuche - Или може би все пак се е устроила на ...
24.09.2012 16:41
Или може би все пак се е устроила на отговорната работа да чисти финландски кенефи?
цитирай
3. krotalka - С помощите за безработни, толкова е успяла да си построи!
24.09.2012 18:40
Сега, когато е почнала работа(интересно, кога ли ходи на работа, като по цял ден виси в блога и дебне, кой какво е писал?!?!), ще си построи замък.
цитирай
4. анонимен - Даже цяло финландско село:))
24.09.2012 19:45
krotalka написа:
Сега, когато е почнала работа(интересно, кога ли ходи на работа, като по цял ден виси в блога и дебне, кой какво е писал?!?!), ще си построи замък.

цитирай
5. kamosutrov - А според мен
25.09.2012 11:11
и тези снимки са крадени.
цитирай
6. kamosutrov - Привет
25.09.2012 11:14
Виж статистиката на гласувалите и посетилите този блог и си направи сметка, колко акаунта има Хисарския Йети.
цитирай
7. zlokuche - Сава, Снимките не са крадени. Поне ...
25.09.2012 12:31
Сава,

Снимките не са крадени. Поне не всички. По омазването и EXIFите си личи почеркът на Лудка. Статистиката и сметките си ги направих вече. Всичките хисарски никове ги има в твоя списък :)

Ама айде, важното е по кабела да тече електричество!
цитирай
8. tili - Е, преди години беше показала
29.09.2012 16:51
пак някаква къща с басейн. И си беше напускала километричен монологичен диалог с 5-6 от профилите си. В смисъл, че всички тукашни боклуци й завиждали на високия северен статус. А, и щеше да издава някаква стихосбирка на Полигор. Тогава бяха влюбени. :)))))))) Нищо ново, просто явно гроздето е кисело. То си личи и по минусите тук - значи поне 10 профила. Истинско богатство:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738863
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031