Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2012 01:12 - Автопортрет на Крадис
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 1870 Коментари: 0 Гласове:
-9



Тъпата Крадис отново реши да се прояви като "фотографка". Може би вече разбра (или страх я тресе да не научат авторите), че краденето на снимки е наказуемо, затова е представила само собствени, в комбинация с някакъв омазан поезъм.

Личи си, че снимките ги е правила тя. Дори и в умален формат шумът идва в повече, а всеки, който се е занимавал с обработка на снимки знае, че при намаляване на размера като страничен ефект и шумът намалява. Само за сравнение, почти във всеки сайт за любители-фотографи могат да бъдат намерени огромни колекции от снимки на гъсеници и пеперуди. Предлагам на всеки да сравни омазванията на Крадис със снимките в предложените линкове и сам да прецени, каква "фотографка" е Крадис.

EXIFите бързо разкриват тайната, защо снимките на "великата фотографка" са толкова оцапани. Снимано е със същия стандартен 18-55mm обектив и още веднъж - в напълно автоматичен режим. От гледна точка на светлината, мотивите са лесни, но това не пречи на Крадис да се омаже, защото не знае, как да коригира измерената от фотоапарата експозиция, напр. в тази снимка. Светлите ивици по тялото на гъсеницата отново са чисто бели, без никаква структура в резултат на преекспониране. А би било толкова лесно, експозицията да се коригира към по-тъмно. В случая и половин бленда би свършила работа.

Бързо става ясно, и защо снимките са толкова "шумни" - ISO Speed Ratings = 800, т.е. светлочувствителността на сензора е настроена на 800ISO. Това е сравнително висока стойност, за сравнение - "стандартната" чувствителност на сензорите (и повечето филми за нормални потребители) е ISO100. Както при филмовата, така и при дигиталната фотография, по високата светлочувствителност на филмите и сензорите върви и с много повече шум.

Разбира се, не е проблем (освен при тотални омазвания), снимките да бъдат обезшумени. И най-залуханата програма за обработка на снимки предлага такива възможности. За истинските професионалисти съществува и софтуер, създаден единствено и само за тази цел, напр. Noise Ninja. Снимам с Canon и мога да кажа, че обезшумяването на снимки, правени на  ISO800 не е никакъв проблем. Разбира се, стига да знае човек, какво и как става. Професионалиглата Крадис очевидно не знае неща, известни на всеки фотоаматьор. Или омазаните снимки, и омазаният поезъм, приложен към тях са си чист умисъл.

Напълно разбираемо, разглежда ли човек цялото омазване като опит за автопортрет.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742374
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930