Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 18:36 - Теория на относителната глупост - Част 2
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 8033 Коментари: 18 Гласове:
17

Последна промяна: 01.04.2012 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Част 1 е тук. В сравнение с разработките на професор Ганьо балканец, колегата му dimenzed е с бая бедна фантазия - изказванията му срещу Айнщайн приличат на стрелба напосоки с голямокалибрена говнохвъргачка. Проблемът е, че или въпросният автор при това май стои пред дулото на въпросния уред, или говната са с траектория на бумеранг - не срещайки нищо в полета си, се връщат върху първоизточника. Нямам друго обяснение за толкова много омазвания едно след друго.

Омазване №1: "Формулира коефициента на дифузията - въпреки, че формулата е изведена години преди това от австралийския физик Съдърланд. Така се и нарича - "Коефициент на Съдърланд"

Интересно. Очевидно авторът има предвид публикацията на Айнщайн "Ьber die von der molekularkinetischen Theorie der Wдrme geforderte Bewegung von in ruhenden Flьssigkeiten suspendierten Teilchen" (оригинално заглавие). Самата статия се занимава с изследвания на Брауновото движение. Оригиналът може да бъде прочетен напълно безплатно на немски и английски. Във въпросната статия Айнщайн наистина извежда начин за формулиране на коефициента на дифузия. Уйлям Съдърланд публикува своя разработка върху дифузията и Брауновото движение една година преди Айнщайн. Изведената от Съдърланд формула, може да бъде видяна тук. Изстреляното лайно се връща с гръм и трясък върху източника си - Съдърланд е въвел само един коефициент във формулата, без да обяснява извеждането му, докато Айнщайн публикува в детайл метод за изчисляването на коефициента на дифузия. Между другото, терминът "коефициент на Съдърланд" почти не се употребява. За сметка на това, известен е Законът на Съдърланд, но той се описва съвсем друго нещо. Явно за разлика от колегата си Ганьо балканец, dimenzed не го докарва до професор.


Омазване №2:"Обявява за откриването на Брауновото движение - известно ДЕСЕТИЛЕТИЯ преди това"

Да бе да. Всеки, прочел оригиналните публикации на Айнщайн (линкове в предното омазване), би видял, че Брауновото движение се дискутира като добре известен феномен. Айнщайн нищо не обявява. Купчинката говна върху главата на автора на въпросното твърдение продължава да расте. Не само до професор, и за доцент не го бива.


Омазване №3:"Огласява като своя хипотезата за светлинните кванти, независимо, че това е направено две СТОЛЕТИЯ преди това от Исак Нютон. За целта изтъква като свои изчисленията правени преди него от Ленард и Лебедев относно фото-елекрическия ефект."

Двойно омазване! Нютон предлага корпускулярната теория на светлината, Декрат, Хюйгенс и (по-късно) Максуел и други - вълновата. Първата хипотеза, предполагаща съществуването на кванти въобще, е хипотезата на Макс Планк. В публикацията си относно фотоелектричния ефект (оригинал, английски превод), Айнщайн се позовава на изследванията на Планк и обосновава съществуването на фотони (светлинни кванти). Къде в това присъства "присвояване на откритие", не ми е ясно. Очевидно във фантазията на спец по физика dimenzed. Очевидно не е дорасъл и до старши асистент.


Омазване №4:"Привежда като свои формулите на Лоренц - Поанкаре, ВЕЧЕ изведени от последните."

Те ти на познаване на физиката! В публикацията си "За електродинамиката на движещи се тела" (оригинал, английски превод), Айнщайн съвсем открито цитира въпросните уравнения като "основа на Теорията на Лоренц". Никакви формули не привежда като свои. Апропо, за Поанкаре и Лоренц - по логиката, следвана от dimenzed, Поанкаре е плагиатствал от Лоренц, доказвайки, че Трансформациите на Лоренц са само частен случай. Айнщайн просто доразвива идеята, доказвайки, че дори разработките на Поанкаре са частен случай и извежда (опирайки се частично на Трансформациите на Лоренц) специалната теорията на относителността. Поредният изстрел с говнохвъргачката точно намира целта си - главата на стрелеца dimenzed, който с това доказва и негодността си за нормален асистент по физика.


Омазване №5:"На 27 Септември 1905г. привежда формулата "си" Е=mc2, въпреки, че това прави Анри Поанкаре в Сент Луис през септември 1904г. в научния си доклад - "Настояще и Бъдеще на Математическата Физика""

Dimenzed май е решил да демонстрира въпиющо невежество. Въпросната формула е изведена от Айнщайн в разработката му върху връзката между маса и енергия (оригинал, английски превод). В първата статия по темата съм писал, защо Поанкаре не извежда сам теорията на относителността - по една или друга причина не посмява да разработи хипотезите си, които биха го довели до формулировката на теорията на относителността. Като допълнение, Поанкаре използува E=mc2 само като част от хипотеза и за разлика от Айнщайн не полага усилия да я докаже. Още веднъж - в науката (и не само в нея) няма второоткриватели! И последният изстрел с говнохвъргачката намира съвсем сигурно главата на стрелеца. Такива простотии не бих очаквал и от студент-недоучка.

Озовал се веднъж погребан под солиден куп говна, на dimenzed май му е кеф да се омазва допълнително с тях. Айнщайн бил допълнително крал от Хазенорл. Я да погледнем изведената от Хазенорл формула. Съвсем различна е от формулата на Айнщайн. Би могла при по-нататъчни изследвания да доведе до формулите, изведени от Айнщайн. По една или друга причина, Хазенорл не го е направил. Направил го е Айнщайн.

Айнщайн бил използувал в извеждането на теорията на относителността математически апарат, разработен от други. Потресаваща логика - същият математически апарат е използуван от почти всички съвременници на Айнщайн, а най-вече от тези, занимаващи се с проблемите на относителността. Тотално омазване!

За такива заслуги съм готов да платя на блогъра dimenzed абсолютно всички разноски по взимането на един горещ душ след такова омазване. В сравнение с това, приносът му към развитието на Теорията на относителната глупост е неизмерим. 

Със статията си въпросният капацитет недвусмислено доказва, че глупостта очевидно е универсална физична константа. Съвсем както и скоростта на светлината.



Гласувай:
18



1. gothic - Хм,
01.04.2012 18:44
не стреля с говномет според мен. Просто бръква с пръстче в изпражнението и маже по стената. Това е....
цитирай
2. dimenzed - Виждам постарал си се псе злобно, но ...
01.04.2012 19:55
Виждам постарал си се псе злобно, но хората като теб, които витиевато и сляпо вярват на натрапваните "истини" от някои "историци" и "физици" ще си останат заблудени и невежи! Проблемът при теб е, че крехкото ти съзнание вярва така фанатизирано и приема нещата към даден проблем винаги едностранчиво, че няма втора истина, макар и насреща ти да има предостатъчно факти и доказателства! Тях обаче, ти кривиш за да обслужиш "теорията" си, а винаги е обратно - теорията обслужва фактите! Ако с тези нахвърляни "размисли" целиш едва ли не да ме задължиш да повярвам - наивен си!
цитирай
3. ahab - @dimenzed
01.04.2012 20:22
виж коментара ми в предния постинг наa @zlokuche, за да не се повтарям. Лесно и просто, теория+практика. Не вижам аз място в това за втора истина.
цитирай
4. dimenzed - Разбирам, поредният предубеден! ...
01.04.2012 20:57
Разбирам, поредният предубеден!
"Авторът бае каквото си знае, но читателят знае за какво се касае!"
цитирай
5. saadi - И първата и втората част са написани блестящо .
02.04.2012 01:14
Ще ми се блогърите да ги прочетат и освен да се посмеят на иронията със споменатите субекти , да се и позамислят малко .
Смях се от сърце и дори надникнах в блога на Ганя балканский . Гледам , че Пенча се е намерил с Любознателния (който искрено се изненадва , всеки път като го изритат от форум за физика) . Сега остава в блог.бг-то да цъфне бай Петков , който разобличава неуморно Айнщайн по форуми и форумчета и единствено невежеството му в математиката го спира от пълна победа . Надявам се само да не се домъкне и Шпага , защото само след няколко нейни коментара , дори и най-заклетият женкар започва да си мисли , че гейството може би не е чак толкова лоша идея .
Страшно е , че българите обедняват . Страшно , но поправимо . По-страшно е , че нацията оглупява , защото последствията се лекуват трудно и дълго .
Поздрави за двата постинга !
цитирай
6. apostapostoloff - Би трябвало да се запознаете и
02.04.2012 05:19
с теориите на проф. Воробец Сперанский и акад. Сретен Лилиеншвагер. Обърнете особено внимание на раздела за Хавайската чупка.
цитирай
7. анонимен - тези надминават таланта на пенчо
02.04.2012 08:59
1. http://anubis77.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/04/02/podchertavam-ne-sym-fen-na-bylgarski-prezidenti-a-na-todor-j.932748

2. www.aligator.blog.bg
цитирай
8. becksss - 7. анонимен
02.04.2012 15:19
Анубисът и алигаторчето са мъртви души вече - единият го няма, а другият от 2006 година не е писал нищо. Пенчо е актуален, както и Ганьо Балканеца, Елтимир, Чавдар, Самвойн и останалите Ъкадемици от БЪГ (Българската Ъкадемия на Глупостите).
Поздравления за автора на публикацията. Това си е сериозен научен труд. Аз в момента се опитвам да определя Критичната маса, след която настъпва верижна тъпанарска реакция, но се оказва, че изчисленията са доста сложни. Междувременно работя и по друго направление - изобретил съм вече няколко лекарства за глупаци. На едното от тях, Glupaton, смятам да продам патента на Байер. Останалите ще бъдат разработени от местни фармацевтични компании. По-нататък ще ви съобщя докъде са стигнали разработките, както и имената на лекарствата.

П.П. Д-р Ивълдог, вие забелязахте ли, че блогерът деменцед (явно идва от деменция) е сложил модерация на коментарите? Явно не иска да го безпокоят такива пишман-изобличители като нас. :))) Те Ъкадемиците са така - като ги понатиснеш и разподскачаш малко повече, блокират и не могат да работят.
цитирай
9. dimenzed - Боже опази от толкова много &quo...
02.04.2012 22:45
Боже опази от толкова много "КОМПЕТЕНТНИ РАЗБИРАЧИ" и "пишман защитници" на "най-големия" в областта на физиката, работил в платено патентно бюро, чийто "славен" ореол е издигнат от пропагандата на еврейските ционисти! Нямам претенции за знания на физик и т.н., но тези неща са ми любопитни, впрочем достатъчно е всеки инакомислещ човек да се запознае с мненията на Никола Тесла и редица други учени спрямо "гениалния"! Господа "интелигенти", чиито самочувствие и претенции на знаещи стигат до космоса, като не ви харесва статията ми не я четете, просто е!
цитирай
10. becksss - Хей, страдащия от деменция!
03.04.2012 12:47
Никой не е казал, че не харесваме статията ти - просто казваме, че пишеш глупости в нея. Иначе е доста забавно човек да я чете и да се смее.
Освен това, не забравяй, че в блога на колегата Ивълдог такива като теб могат на воля да си пишат, докато в твоя блог има модерация и ние няма къде да си изкажем мнението за глупаци като вас. Затова се налага да го правим в отделни постинги.
Капиш, демент?
цитирай
11. dimenzed - Към "диагностика"...
03.04.2012 17:18
Ти ми се правиш на някакъв квалифициран да поставя диагнози, а всъщност си поредния индивид от 4-ти километър с интелектуални претенции! Понеже си невеж ще ти го кажа направо - не си ти човека, който ще ми казва кое е вярно, кое истина и кое не с оглед на факта, че много исторически познания не ти достигат, а това твое състояние на невежество се лекува със задълбочен прочет на историята! А онова псе е направило някакъв блед напън с тези съчинения и се "опитва да пробие небето с глава". Виждам с писането на коментарите го избиваш на комплекс, но ако толкова настояваш ще го променя!

Компренде бекс?
цитирай
12. becksss - Виж сега, демент.
03.04.2012 19:50
Ти на мен нема да ми говориш така, защото самият факт, че съм ти обърнал внимание, трябва да те изпълва с топли чувства и благоговеене. Принципно такива като теб ги папкам на закуска и до вечерта вече съм ви пратил в тоалетната. При вас, глупаците, има един много интересен момент - всички се правите на големи многознайковци, много обичате да джафкате и все някой друг да ви е виновен, никога не слушате какво ви се говори, а си мислите, че сте единствено прави и точно поради тази причина сте бедни и все в калта.
Ясен ли съм, демент? :)))
цитирай
13. dimenzed - Виждам наистина си комплексар и взе ...
03.04.2012 20:36
Виждам наистина си комплексар и взе лично да приемаш нещата! Не виждам смисъл да си губя времето с хора като теб и тъй като разговора стана безсмислен много здраве ти желая!
цитирай
14. boristodorov56 -
03.04.2012 21:06
цитирай
15. becksss - Демент,
04.04.2012 12:23
dimenzed написа:
Виждам наистина си комплексар и взе лично да приемаш нещата! Не виждам смисъл да си губя времето с хора като теб и тъй като разговора стана безсмислен много здраве ти желая!

Нищо подобно - как така ти хрумна, че съм взел прекалено лично нещата? Единственото лично нещо е, че лично на мен ми дреме на гъза колко си прост и неориентиран - дреме ми само за това, че се опитвате с останалите дементи да натрапвате тъпотията си на останалите хора. Освен това, той разговорът си беше безсмислен още от момента, в който се захванах с теб. :))) А тия приказки за комплексите и т.н. можеш съвсем спокойно да си ги спестиш, защото това те прави още по-голям глупак.
цитирай
16. beijaflor - Специални благодарности...
05.04.2012 12:11
...към saadi, който ми спестява писането!
Абсолютно съм съгласен с него!
цитирай
17. анонимен - ХИПОКРАТ-До Ганьо балканец, dimenzed и всички автохтонисти тракедонисти.
09.04.2012 11:39
ХИПОКРАТ-До Ганьо балканец, dimenzed и всички автохтонисти тракедонисти.
====================================================
Прегледайте се спешно за Деменция т.н.Dementia
(Алцхаймер),защото по всичко личи, че имате дълбоки ментални увреждания на мозъчната кора в напреднал стадий със съпътващата я параноя.

цитирай
18. анонимен - Има поне 3 книги от физици, които отдавна са разобличили Айнщайн
06.07.2012 00:20
http://www.clubdelhorloge.fr/einstein_poincare.htm

Приятно четене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742436
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930