Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 15:56 - Теория на относителната глупост - Част 1
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 4807 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 01.04.2012 23:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сгромоляса се фундаментът на съвременната физика! Ужас и безумие! Айнщайн бил фалшификатор и плагиат! С такивка твърденийца двама блогъри тук - dimenzed и Ганьо балканец не само са се заели да поправят грешките на съвременната физика, но и да преобърнат физиката, а оттам - и цялата съвременна наука надолу с главата.

Прегледай въпросните открития. Погледнах за съответни публикации във Physical Review Letters - едно от най-престижните научни списания в областта на физиката. Нищо не намерих и отдъхнах успокоен - апокалипсисът на науката още не е настъпил. Погледнах наново "откритията" на двамата несравними блогови специалисти и ме обхвана тиха паника.

Според световно признатия физик Ганьо балканец, през 1905 Айнщан бил "никому неизвестен" преди да публикува разработките си. И на мен ми се прищя да съм един такъв "никому неизвестен" - с 5 публикации в Annalen der Physik - по това време най-престижното научно списание в областта на физиката. Плюс още 9 публикации в допълнението Beiblдtter zur Annalen der Physik. Плюс докторат по физика от университета в Цюрих. "Никому неизвестният" Айнщайн още преди публикациите си през "чудната година" публикува на едно ниво с водещите в света физици. Егати фантома!!!

Заради откритието прощавам на балканеца фактическата грешка, че "Айнщайн преживявал от патентна дейност в съавторство с жена си". Милева Марич, първата съпруга на Айнщайн, така и не се дипломира, а Айщайн работи като експерт в швейцарското федерално бюро за интелектуална собственост (патентно бюро). Експерт със статус на държавен служител по тези времена е престижна позиция. Толкова за "преживяването".

Маститият професор балканец не спира дотук. Теорията на относителността била "открадната" от Анри Поанкаре. По логиката на въпросния специалист във физиката, в науката е пълно с крадци и плагиати - всеки, който започва разработките си с достигнатото до момента от науката, е крадец и плагиат. По тази логика и Кеплер е "окрал" Галилей и Коперник, Вернер фон Браун е плагиатствал от Робърт Годард, Маркони и много други просто са опоскали разработките на Хайнрих Херц и т.н. Големи крадци това научното племе, ей!

Известен е фактът, че Айнщайн и Поанкаре са се срещали и са дискутирали физични и философски проблеми. След като двама специалисти в една и съща област са принадлежали към една и съща дискусионна група, не ме учудва сходството в разработките им. С Поанкаре и теорията на относителността обаче излиза засечка - подобни концепции се срещат във философските му разработки, но той не прави никакви опити да провери въпросните хипотези и да ги използува като основа на разработките си във физиката. На нормален език - стига почти до формулировката на теорията на относителността, но само почти и само отчасти. Като цяло, теорията е предложена за първи път от Айнщайн. Всичко е просто и ясно - в науката, както и навсякъде, няма "второоткриватели". Професор Ганьо балканец май се е омазал.

Омазването не спира дотук. Освен че теорията на относителността била плагиатство, се твърди, че досега нямало никакви доказателства в нейна подкрепа и че самата теория била фалшификат. Ей ти на парадокс - едновременно е вярна и плагиатство, или е фалшификат и дори разработките на Поанкаре са грешни. Всичко това едновременно. Откритие в съвременната физика, не отстъпващо по нищо на Котката на Шрьодингер. Може би само тя знае решението на въпросния парадокс. Но за да я попитам, трябва да отворя кутията...не става!!!

Нямало било доказателства за теорията на относителността, още се търсели,  забавянето на времето  било измама и т.н. Става весело. Професор Ганьо балканец се изказва "леко" неподготвен. Хипотезата за гравитационното забавяне на времето се среща още в теоретичните разработки на Поанкаре и е доказана многократно - например в експериментите на Ийвс-Стилуел, Хафеле-Кийтинг, Роси-Хол и Gravity Probe A. Интересното е, че при Хафеле-Кийтинг се използува точно оплютата от балканец постановка с часовиците, а при повторение на експеримента години по късно с много по-точна апаратура резултатите са потвърдени.

Домиляло му на балканец затова, че изследвания относно "хидродинамиката на етера" били отишли по дяволите. Кофти тръпка - грешното винаги отива по дяволите. Самата теория на относителността отрича съществуването на "светлоносен етер". Може би това е причината, поради която Поанкаре не успява да формулира сам теорията на относителността - разработките му във физиката предполагат съществуването на светлоносния етер, а дали съществува - експериментите на Майкълсън-Морли, Кенеди-Торндайк, Мьосбауер, ДеСитер и Хамар дават много точен отговор - няма го! За сметка на това, резултатите от въпросните експерименти много добре са обяснени от теорията на относителността. Нейсе, май балканец се е нашмъркал с един друг етер, преди да напише въпросните редове.

Очевидно в състояние на етерно опиянение, балканец се издига до нови висини в изкуството да се изказваш неподготвен. Ръдърфорд и Тесла били отрекли теорията на относителността. За Тесла и изцепките му съм писал по друг повод тук, а самият Тесла е недоучка от политехниката в Грац и (още веднъж недоучка - от Карловия Университет в Прага). Весело, един недоучка и луд експериментатор, си позволява да критикува Айнщайн. Мята тесли, един вид.

С изказването на Ръдърфорд ганьо балканец се е омазал. Ето какво казва Ръдърфорд за теорията на относителността:

"I think a strong claim can be made that the process of scientific discovery may be regarded as a form of art. This is best seen in the theoretical aspects of Physical Science. The mathematical theorist builds up on certain assumptions and according to well understood logical rules, step by step, a stately edifice, while his imaginative power brings out clearly the hidden relations between its parts. A well constructed theory is in some respects undoubtedly an artistic production. A fine example is the famous Kinetic Theory of Maxwell. ... The theory of relativity by Einstein, quite apart from any question of its validity, cannot but be regarded as a magnificent work of art."

В превод:
"Уверено може да се твърди, че откривателският процес в науката може да бъде разглеждан като изкуство. Това най-добре се вижда в теоретичната физика. Теоретиците в математиката се уповават на определени хипотези и, следвайки добре разбраните правила на логиката, изграждат една внушителна структура. Силата на въображението прави ясно видими скритите взаимовръзки между отделните и части. Всяка добре конструирана теория е в редица аспекти творба на изкуството. Добър пример е кинетичната теория на Максуел....Теорията на относителността на Айнщайн, независимо от валидността и, не може да бъде разглеждана по друг начин освен като величествена творба на изкуството."

Какво излиза? Май с точност до наопаки. Със собствените си думи Ръдърфорд оценява високо теорията на относителността като "величествена творба на изкуството", по думита на балканския спец по теоретична физика - изказва се кратко и ясно срещу нея. Същинско квантово преплитане. Можеше ли да го види, Котката на Шрьодингер би умряла от смях, решавайки веднъж завинаги знаменития парадокс.

Дотук с гениалността на Ганьо балканец. За да не става прекалено дълго, ще отделя на колегата му dimenzed внимание в отделна статия. Едно не мога да отрека обаче и на двамата - гениални са. Толкова гениални, че върху писанията им може да бъде осъществена революция във физиката.

Революция под формата на създаване на Теория на относителната глупост.

П.П. Повече по въпроса - в Част 2.




Гласувай:
6



1. becksss - Хахахахахахахаха!!!!През ...
01.04.2012 18:21
Хахахахахахахаха!!!!

През 1905 Айнщан бил "никому неизвестен"... Хахахахаха!!! За разлика от бай ви Ганя с мускалите, който е бил доста известен литературен герой вече по онова време. Сигурен съм, че точно в този момент тъмният балкански субект подготвя своето кърваво отмъщение във вид на една нова наука, съвместно с другия виден учен Пенчоан.
:))))

П.П. Така, като гледам - отмъщението вече е започнало. Имаш си един балкански минус. :))))))
цитирай
2. zlokuche - Бекс, познаваш ме - с такива мину...
01.04.2012 18:43
Бекс, познаваш ме - с такива минусчета се храня!

С нетърпение очаквам откритията на балканец, пенчо и димензед. Ще стане весело.
цитирай
3. ahab - Препоръка за двамата родни "мислители"
01.04.2012 18:49
Да се си извадят смартфончетата от джобовете си и да ми кажат дали GPS-а в тях им показва точното местоположение или агенти на Мосад им гo подават с листчета. Щото ако е първото, то и двамата чукундури държат в ръцете си по едно доказателство за ОТО. Да си отворят гуглето, да въведат "gps relativity correction" и да обърнат внимание на резултатите. Първият е в уикипедия, останалите са научни публикации. Ако им е нужен превод от английски, да пишат.

P.S. Оф, не се сетих.. това най-вероятно за фалшифицирани от евреите сайтове...
цитирай
4. puk - Ако не си чюл лекциите на никому н...
02.04.2012 17:50
Ако не си чюл лекциите на никому неизвестния проф. П. Пенчев от варненското МЕИ за краха на ТО и квантовата механика, нищо не си чул. Аз ходих и още не мога да се спра да се хиля. Скоро ще има и такава, разбиваща термодинамиката.
Предстоят ми постове за този екземпляр.
цитирай
5. анонимен - ХИПОКРАТ-До Ганьо балканец, dimenzed и всички автохтонисти тракедонисти.
09.04.2012 11:46
ХИПОКРАТ-До Ганьо балканец, dimenzed и всички автохтонисти тракедонисти.
====================================================
Прегледайте се спешно за Деменция т.н.Dementia
(Алцхаймер),защото по всичко личи, че имате дълбоки ментални увреждания на мозъчната кора в напреднал стадий със съпътващата я параноя.

цитирай
6. анонимен - А доктор Балкански си е всев така
13.04.2012 05:04
тъп. Бедният е беден, щото е тъп. Като тебе доктор Балкански.
цитирай
7. kostadin - Не разбрах нито какво е направил Айнщайн ,нито стореното от г- Балкански
03.02.2014 22:31
Може би английският му колега е прав .Само ,че романът му теория на относителносттта е коствало много години на заблуда и задържане на научната мисъл или научното прозрение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742720
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930