Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2012 19:18 - Термодинамика на глупостта
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 6333 Коментари: 19 Гласове:
9

Последна промяна: 29.03.2012 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Най-новото откритие, направено в катедрата по теоретична зомбология: Глупостта и простотията се подчиняват на законите на термодинамиката. Приложени към глупостта, простотията и зомби, фундаменталните четири закона на термодинамиката гласят следното:

Нулев закон: Когато двама са съгласни с един глупак и поотделно са съгласни помежду си, те също са глупаци.
Следствие: Не е важно, колко глупаци са се събрали на едно място, това не прави глупостта/простотията/зомбайщината правилна.
Следствие: При пълно и всеобхватно проникване на глупостта, всички стават еднакво глупави.

Първи закон: Пълният входящ глупостопоток на един глупак/глупостосистема е равен на пълния изходящ глупостопоток плюс глупостта на самия глупак/система.
Следствие: Колкото повече глупости биват избълвани, толкова повече биват поети.
Следствие: Колкото по-големи глупаци, толкова повече глупости.

Втори закон: В затворена система, която не е в равновесие, глупостта неизменно расте.
Пояснение: Докато глупостта се разпространява, тя се умножава и расте. До безкрайност, както и ентропията.
Следствие: оставена "на самотек", глупостта неизменно расте.
Следствие: глупостта може да бъде намалена само за сметка на внасяне в системата отвън на не-глупост.

Трети закон: Глупостта на всяка система се стреми към нула, когато температурата на системата се стреми към абсолютната нула.
Следствие: единственият начин за трайно и окончателно премахване на глупостта е "замразяване" до абсолютната нула.
Следствие: глупостта е вечна, тъй като и в класическата термодинамика достигането на абсолютната нула е невъзможно.




Гласувай:
10



1. saadi - Чудесни открития !
29.03.2012 20:11
Но има и частни случаи : Например глупостта на блогъра penchoan е постоянна величина . Т.е колкото и не-глупост да му наливате в главата , тя(главата му) пак си остава на първоначалното ниво на глупост .
Освен това , ако приложим законите на КМ ще видим , че един глупак може да изкаже различни глупости само с една глупост .
цитирай
2. zlokuche - Пенчо и Анчо са частен случай на в...
29.03.2012 20:22
Пенчо и Анчо са частен случай на втория закон - в състояние на термоглупостодинамично равновесие, глупостта в една затворена глава е безкрайна. При наливане на не-глупост отвън, системата бързо възстановява равновесното състояние.
цитирай
3. анонимен - Ха-ха-ха.
29.03.2012 21:41
Ха-ха-ха.
цитирай
4. becksss - Хахахахаха! Виждам, че теорията се ...
29.03.2012 21:44
Хахахахаха! Виждам, че теорията се развива в правилна посока. Сега остава да изведем и моята формула и можем да обявим откритието на века.

П.П. в моя постинг в коментар №16 съм изчислил разговора между блогерките Алиали и Елинора, получавайки стойност 0.03 Пенчоана (Пеана). Вие как мислите? Дали имам грешка в изчисленията?

http://becksss.blog.bg/drugi/2012/03/29/vyvejdam-edinica-za-glupost-v-bloga.930434#last_comment
цитирай
5. zlokuche - Оценката е сравнително точна.
29.03.2012 21:55
За съжаление в момента след експериментите с Пенчо и Анчо не ми се намира нито един здрав тъпомер, така че не мога да направя по-точно измерване.
цитирай
6. анонимен - Така, както гледам ще има Институт по глупология и тъпотехника към БЪГ
30.03.2012 10:50
Абе, имаше един, кото се беше развихрил с едни зелени рептилии, които щъкаха по земята. Ама не помня, родни ли бяха или извънземни.
цитирай
7. krotalka - Сериозно си се заел с тези "наУчни изследвания"
30.03.2012 11:19
Втора дисертация ли ще правиш?
цитирай
8. zlokuche - Втора дисертация ли ще правиш? ...
30.03.2012 11:24
krotalka написа:
Втора дисертация ли ще правиш?


Да! По зомбопогия!
цитирай
9. анонимен - Боже, Боже, Боже! Аллах, Буда, Йехова и т.н.
30.03.2012 12:01
Направо поръчай тъпомери на едро.
padreantonii
universalnoto
dalida http://dalida.blog.bg/history/2011/04/11/izvynzemnite-i-choveka.726798
samorasla
misbis
тръгнах да търся този с рептилиите, а то какво излезе!
цитирай
10. becksss - Катана,
30.03.2012 12:43
к’во да ти кажем, брат - Вселената е безкрайна и спасение дебне отвсякъде. :)))))
цитирай
11. анонимен - Баси.... :-)))))))))))))) Имам работа, а като се зачетох....
30.03.2012 13:33
becksss написа:
к’во да ти кажем, брат - Вселената е безкрайна и спасение дебне отвсякъде. :)))))

Направо съм за спасяване.
цитирай
12. zlokuche - Направо съм за спасяване. Няма п...
30.03.2012 13:51
katana написа:
Направо съм за спасяване.

Няма проблем - спасение в блоговете на misbis и библейската какичка estirbg се намира за всеки. Може би и в други блогове, но при тези двете е най-достъпно.
цитирай
13. анонимен - :-))))))))))))) Спасяване по цени на едро с големи отстъпки.
30.03.2012 14:19
zlokuche написа:
katana написа:
Направо съм за спасяване.

Няма проблем - спасение в блоговете на misbis и библейската какичка estirbg се намира за всеки. Може би и в други блогове, но при тези двете е най-достъпно.

:-)))))))))))))))))
цитирай
14. sistemite - Поздрави и от мен ! - sistemite
03.04.2012 16:47
Браво ! Момчета особено ми допадна нулевия и първия - закони. Нулевия, обаче е значимия, определящия и водещия - с характеристика на фундаментален. Нека доразвием темата, защото е интересна. Първо - да извлечем още един закон, който можем да формулираме така, но първо малко допълнение на даденостите. Нека използваме глупомера, да му зададем основна скала от 1 до 12 единици за мярка, т.е. отчитане на нива на глупащина в условно приета единица за мярка и нека тази единица за глупост, изразена чрез Киг, т.е. Коефициент на индивида - глупак наречем " глупендер". Пример : Киг = 6 глупендера (гпд), значи, че индивида е средно-статистически глупак от представителна извадка на това множество. И следва закона, който би гласял така : Между двама глупаци винаги действа сила на привличане, която е правопропорционална на произведението от
индивидуалните коефициенти на всеки един от глупаците (в числител) разделено на разликата от коефициентите, повдигната на втора степен (на квадрат) плюс 1-ца. ( в знаменател). Нека проверим и да видим какви изводи могат да се извлекат :
Първо записа : ако със (Сипг) означа - сила на интензивно привличане между глупаците, то
Сипг = Киг(а) х Киг(в) разделено на 1 + ( Киг(а) - Киг(в))* , където (* = 2 степен, т.е. разликата между коефициентите повдигната на квадрат)
Пример : ако единият глупак е с Киг(а) = 4 глупендера (гпд), а друтият глупак е два пъти по-глупав от него, т.е. с Киг(в) = 8 (гпд), то силата на привличане на глупаците един към друг, тук влиза и стремежа да се търсят, откриват взаимно и пр... ще бъде : Сипг (а,в) = 8 х 4 / 1 + (8 - 4)* или = 32 / 1 + 4* = 32 / 1 + 16 или
= 32 разделено на 17, тоест сила равна на 1,88 мерглу. Това "мерглу" е мярката за интензивност, което означава - мераци на глупаци и НЕ ТРЯБВА да се бърка с другата мярка т.н .глупендер. Мерглу измерва интензитет (сила) на привличане, а
глупендера, поставя в скала нивото на глупащината на дадения индивид.
Анализът и изводите показват, че...(за това-утре)
цитирай
15. sistemite - sistemite > (продължение)
04.04.2012 10:00
И така, да доуточним идентификационната рамка на Сипг - т.е. силата на привличане между глупаците, по-точно силата на ВЗАИМНОТО привличане, облечена в мярката -"мерглу". Тази мярка също можем условно да степенуваме - т.е. каква е степента на мерака на двама глупаци (примерно) да се търсят, намерят и в края на крайщата открият един друг за общ процес на генериране (излъчване) и "ръсене" на глупости. Това тяхно желание или по-точно влечение, като мерак може да бъде слабо - нормално - силно и непреодолимо. При непреодолим мерак, дори и един от глупаците да иска да прекрати процеса на привличане и контакт с другия глупак - това е невъзможно, защото вече е прекрачена бариерата, зоната, границата на автономната за всеки един от тях глупащина, при което те вече взаимно са "засмукват" и се увеличава интензитета на възпроизводство на неимоверни глупости, вече като краен продукт, резултат или изход на новосформирана и единна структура - т.е. нова генерация интегрирани глупаци. Анализът показва, че високите стойности - "мерглу" се регистрират при еднакви, равни величини на (Киг) измерени в "глупендери". Например : при върховите стойности на (Киг) при двама глупаци = 12, то силата на взаимно привличане между тях, изчислена по формулата възлиза на 144 "мерглу" - значи диапазон на онази "критична" зона ( която споменахме по-горе) на взаимни мераци на двамата въпросни глупаци за общо фабрикуване, на вече не какви да е, а фундаментални или тотални глупости. Докато в безобидния диапазон на (Киг) примерно при двама други глупаци = на 1 глупендер за всеки, то ( Сипг ) ще бъде вече само = 1 мерглу, което значи, че тези двамата може да се каже са леко-глуповати, може би - по-вече "наивни". Но и при двата случая, които разгледахме, съществува тази взаимна сила (мерак) за привличане и той не може да приеме стойности ( в мерглу) по малки от 1-ца, докато в "смесените варианти това не е така. Там може да се регистрират стойности и под 1-ца мерглу, дори клонящи към 0 -та, но никога = на 0.
цитирай
16. sistemite - sistemite > (продължение)
04.04.2012 11:00
В продължение на казаното по-горе, можем да направим и друг извод, че ДОРИ и между глупаците се регистрират други сили - противостоящи, т.е. сили на отблъскване и паритетно владеене и контролиране на собствена територия, която намалява общата сила (мерак), т.е. (Сипг) и то толкова по-вече, колкото разликата по скалата (Киг) в глупендери е по-толяма, по чувствителна и явно изразена. ДОРИ се забелязват елементи на отблъскване и скрита неприязън, тъй като тук, като сериозен аргумент влиза в играта завистта и конкуренцията, което "събаря" мерглу-то до тези ниски стойности. Пример : При двама глупаци от разгледаното по-горе съотношение, където единия е глупак с (Киг) = 4 глупендера, другият е два пъти по-глупав, с (Киг) = 8 глупендера и мерака за привличане беше = 1,88 мерглу-та се анализира тази стойност, като резултат от това, че влияят завистта на по-малко глупавия, към другия глупак или казано иначе : Защо не съм и кога ще достигна аз това ниво, че да бъда като другия - два пъти по-глупав от това което съм сега. Привличането не е в случая, чак толкова силно изразено, не че го няма, има го, но нещо пречи да бъде по-силно от тази стойност (1,88) мерглу-та, защото има нещо, което нарушава синхронността между двамата глупаци. Това в системата " глупак - 2 пъти глупак" от позиция на първия и системата " глупак - 0,5 глупак" от позицията на втория нарушава обратната връзка, т.е. "перфектната комуникация", синхрона между тези глупаци по въпроса за крайната цел или казано : кой ще е промотора, водещия при последващо, общо фабрикуване на глупост. Вторият глупак, този два пъти по-глупавия е твърдо убеден, че неговите "мотиви" за въпросната глупост са неоспорими, а другия - то значи първия, пък чувства че е "захлюпен", лишен от хоризонт за развитие, за по-нататъшно оглупяване, което пък поражда завистта. Явно е , че по-малко глупавия ще се наложи да отстъпи, за да може двамата да "мелят брашно" в бъдеще. Тази постановка се доказва и от друго :
цитирай
17. sistemite - sistemite > (продължение)
04.04.2012 12:02
ЧЕ, ДАЖЕ и двама глупаци които имат коефициенти, далеч по-ниски от горните, но РАВНИ и тук нека дадем пример : ако и двамата глупаци са с (Киг) = на по 2 глупендера за всеки, то силата на привличане, мерака да се открият един друг и да "работят" заедно по въпроса за изфабрикуване на тотална глупост е по силен, независимо от това, че са по-малко глупави от предишните двама. Но силата, влечението им един към друг за обща работа,т.е. (Сипг) е = 4 мерглу-та, почти стремеж над 2 пъти по-голям от този на предишните. Подобна сила на привличане е изключително ниска в двете крайни величини на коефициенти между двама глупаци, по-точно между един глупак с коефициент (Киг) = 1 - значи начална форма на глупащина, и друг глупак с (Киг) = 12 глупендера, което значи "изключителен", уникален глупак. Тя възлиза на (Сипг) = 0,098 мерглу-та или забелязвате, че вероятността да си търсят, привлекат един към друг е много-малко вероятна, но възможна, тъй като практиката потвърждава силното въздействие на уникалния, суперглупак върху други глупаци, а и не само ! Тук един още много важен момент по скалата : Ако някои глупак ( и това вече е свързано с втория закон на колегата-съблогер - zlokuche) направи усилия и преодолее върховата стойност в глупендери от скалата, т.е. 12 (гпд), то той вече не се класифицира, като глупак. Това вече е дименсия от по-високо ниво - нивото на НЕВЕРОЯТЕН глупак, където за да можем да различаваме отделните категории приемаме друга терминология : т.е. невероятния глупак е станал вече ТЪПАК и тъпащината му не се измерва вече в единица мярка - групендер (гпд), а в "тъпунгер" (тпг), където 1 тъпунгер е = на 13 глупендера. Когато кажем за един тъпак, че е в ниво 1,5 тъпунгер-а, то означава за сравнение, че това е приравняване в скалата - глупак в ниво = 19,5 глупендера. При 24 глупендера, а това е ниво на двойно-изключителен глупак и се равнява на 1,85 тъпунгера, което пък е върхово ниво, до което може да достигне един тъпак вече не се работи с мерни единици и скали.
цитирай
18. zlokuche - @sistermite
04.04.2012 18:28
Мерси много! Ще взема под внимание разработките ти. Не се бях замислял по темата.
цитирай
19. sistemite - sistemite - поздрав !
05.04.2012 09:55
До днес, не знам да е разработена една цялостна теория, т.е. ТЕОРИЯ НА ГЛУПОСТТА, в частност и за човека - глупак. А, съществуват всички необходими и достатъчни условия и предпоставки за разработването на такава теория. Кое, дава основание и право за място (ниша) на такава теория ? Просто - ЖИВОТА и формите му на проявление. Значи има правото за поява. Ще ти съдействувам, с каквото мога, тъй като ,все пак ти си основоположник - с първите закони и постулати. Добре би било да се вземат предвид и всички мнения на колегите, коментирали по темата. Някои от законите, които си изложил се нуждаят също от доказателства, но това става в хода на дискусиите. Оказва се, колкото и странно да звучи, че глупостта, респективно глупаците са с най-голям принос за развитие на прогреса и Науките. Първо, защото грешките са плод на глупостта и невежеството, и е човешко да се греши, но в същото време са и "остен", който в далечната история е ръчкал същите тези човеци да си поразмърдат, а в резултат на това и да си "понакъдрят" мозъците, като по този начин се учат от грешките си и второ - грешките на глупаците, както и глупостите които са в състояние да изфабрикуват, пък са били стимул за другите, да ги оборват с доказателства, особено в случаите от човешката история, където тези първите (глупаците) са имали власт над другите и са творили догма и нищо друго - философия на дуализма, знаеш ? Такава пъстрота има в глупостта и такова безкрайно разнообразие на глупаци има, че даже абсурдна идея като тази : да се "отглеждат и култивират" глупаци, чрез съответна образователна система (разбира се) и да се създава конкурентна среда между тях, стимулираща превръщането им в тъпаци - то такава безумна идея изглежда за някои в днешно време "нормална", с оглед развитие на прогреса, поради горните две съображения. Още един път поздрави и успех !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742420
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930