Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2012 01:55 - Фюрерчета, джобен формат
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 6461 Коментари: 14 Гласове:
3

Последна промяна: 27.03.2012 02:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пролет е. Заедно с природата са се събудили и здраво изперкалите фашизоидни сили. Призовават на факелно шествие на годишнината от бомбардировките над София. Чете ли им човек призивите, факелното шествие бързо се превръща във фекално такова - с цвят на вермахтовска униформа и миризма на казармен кенеф.

Пречи им на здраво изперкалите фашизоидни сили, че на територията на американското посолство бил издигнат паметник на американските пилоти, загинали в бомбардировките на София. Очевидно им пречи и акълът. Иначе щяха да си припомнят, че България през Втората световна война е била съюзник на Германия и по тази елементарна причина - напълно легитимна цел. Също така май хич не се сещат (или просто не знаят), че Румъния през същия период е бомбардирана много по-свирепо. За Германия и Япония дума да не става.

Да, да, ама не! Бомбардировките на София в очите на блогосферните кафяводрешковци са "военно престъпление". За бомбардировките на Луфтвафе на английски градове по време на Битката за Британия си траят. Бомбардират съзнанието на читателя със снимки от разрушенията в София. Разрушенията и жертвите в София в сравнение с понесеното от германски и японски градове (или, за да е по-близо до България  - с разрушенията в Плоещ) са нищожни и отдавна възстановени. Виж, един от най-значимите плодове на героизма на Луфтвафе - разрушената катедрала в Ковънтри - се е запазил и до ден днешен. Интересното е, че след войната нито американски и британски, нито немски пилоти са съдени като военнопрестъпници за участието си в таква рейдове. Толкова за военните престъпления. Блогосферните зигхайловчета очевидно са сънували, че като съюзник на Германия през Втората световна война, България е имала право да дели победите със съюзниците си, а враговете са били длъжни с перце да я галят. Подозирам, че такава нагласа май се оказва мнооого близо до същността на българския национализъм.

Като примерни националистчета, инициаторите на фекално-факелното шествие, милеят за българската авиация и спрягат историята ѝ за щяло и не щяло. Колко са осведомени по въпроса, личи от това, че споменават единствено поручик Димитър Списаревски. По това си личат специалистите - за поручик Списаревски знае всеки, а истинските познавачи на българската военна авиация при споменаване на името веднага ще цитират цял списък от военни пилоти с много повече победи. Тук наистина българската военна авиация има с какво да се гордее. Например с генерал-майор о.з. Стоян Стоянов. За разлика от поручик Списаревски, Стоянов не само оцелява след първия си полет, а завършва войната с 5 потвърдени въздушни победи. За несведущите - пет въздушни победи са нужни на пилот-изтребител, за да бъде считан за ас. Стоянов не е единственият - достатъчно справочници и уебсайтове (напр. тук) споменават имената на Петър Бочев, Чудомир Топлодолски и много други. Не се чудя, че на познавачите на военната авиация от цял свят тези имена са по-добре познати отколкото на здраво изперкалите български фашизоидни сили, които все само за поручик Списаревски баят. Те ти на горди патриотини!

Докато истински познаващите историята в такъв ден биха положили цветя на паметника на поручик Списаревски, гордите изперкали националоидни сили са се натопорчили да протестират срещу паметник. Май и това е типично за разните националистчета - вместо да запретнат ръкави и да се хванат за нещо конструктивно, дай им да се надуват против.

Бих могъл да им простя породената от патриотичния им напън идиотия, ако не протестираха срещу паметник. Не само срещу паметник, а срещу паметник, финансиран от доброволни пожертвования и намиращ се на територията на чуждестранно посолство. Цял свят е осеян с паметници и гробища на американски войници, загинали през Втората световна война. Линкваният списък включва само тези, администрирани от съответната официална служба. Има и достатъчно много, издигнати от волни пожертвования, които не фигурират в официалните списъци.

Апропо, за волните пожертвотвания. Само по себе си, издигането дори и на най-малкия паметник е градивно действие. Освен идеята и събирането на пари, включва и решаването на много други проблеми. Не е лесно. За разлика от това устакярството и поругаването на паметници е лесно - не се искат нито пари, нито акъл. Може би за това здравите и милеещи за историята на българската военна авиация патриотарчета хич не се сещат, че биха могли да съберат пари за паметник или музей на Цветан Лазаров. Или за реставрацията на поне един ЛАЗ-7. Май не им е до това. Иска мислене, иска работа, иска пари, иска време. Къде по-лесно е да се пенявят срещу един паметник и да не си дават сметка, че поругавайки един паметник на загинали във войната, поругават паметта на всички загинали. Защо не си дават сметка за това, е отворен въпрос. Може би им липсват първите седем години?

Пенявят се блоговите фюрерчета Ганьо балканец, Сам воин в кенефа и българоподземния  като Хитлер на конгрес на НСДАП. "Българският народ се събужда" и тем подобни. Май след дългата политическа зима са се поуспали и не са забелязали, че народът си е тук, буден и хората си гледат работата, а познавачите на историята ги гледат като извънземни. Като "оратори" хич не го докарват до нивото на Хитлер. Пълната липса на знания, риторика и демагогия компенсират обилно с линкове към Тубата и преливане от пусто в празно.

Какво да ги прави човек - Фюрерчета, ама джобен формат.



Гласувай:
10



1. saadi - Особено стряскащ е блогърът balkanec .
27.03.2012 02:30
4. balkanec - В Тулуза
20.03 22:11
застреляните чифути не са случайни - равин, еврейски учител и децата му.
Едва ли са избрани без причина.
цитирай

10. balkanec - Смятам, че стрелците от Тулуза са честни патриоти
21.03 15:27
на които им е дошло до гуша от чифутските изстъпления и са защитили съгражданите си от бесните.
цитирай

Тоя си заслужава да го пуснеш от самолет без парашут и прегърнал бомба :-))
цитирай
2. zlokuche - Saadi, зарежи го ганьо балканеца...
27.03.2012 02:34
(също така известен заради хомофобията си като Ганьо Либидото)...

Ако простотията беше углавно престъпление, въпросният екземпляр щеше да излежава доживотна присъда.
цитирай
3. apostapostoloff - Цялата Втора световна война е едно
27.03.2012 06:27
огромно военно престъпление. Женевската конвенция е била тотално пренебрегвана и от двете страни.
цитирай
4. gothic - Фюрерчета - наспорил Бог. Ремси...
27.03.2012 12:52
Фюрерчета - наспорил Бог. Ремсистчета - в пъти повече. Проблемацията, обаче е в това, че за България не се сеща почти никой....
цитирай
5. zlokuche - gothic, точно така е, затова и пиша по темата
27.03.2012 13:04
На всеки мислещ му е ясно, че и на фюрерчетата, и на ремсистчетата им е през кривия за България. При ремсистчетата е ясно защо - така и си бленуват за световна революция и т.н.

При фюрерчетата обаче излиза грозно, след като сами се пишат патриоти, родолюбци и прочие.
цитирай
6. gothic - zlokuche
27.03.2012 15:06
Затова и България си заминава - бавно, но сигурно. Историята отпреди шест-седем века се повтаря....
цитирай
7. becksss - Ето, това изказване на Сам войн в ...
27.03.2012 18:20
Ето, това изказване на Сам войн в кенефа направо ме просълзи да го еба!


"Тази пролет Българският народ се събужда,тази пролет Българският народ се изправя срещу враговете си ..."

Треперете от страх, врагове, самвойнът се изправя срещу вас. Дупце да ви е яко!
цитирай
8. анонимен - Сложих ти минус, ама от добро сърце
27.03.2012 19:49
Не се сърди, моля. най-интересното в случая е, че най големите врякалници против този паметник са ... комунетата. Факт. Мога да покажа примери от тук. Ако ти не знаеш /май ще си единствения :-)))/ аз съм германофил и русофоб. Познавам и историята на ВСВ /бих казал в поносими детайли/. В Дрезден е запазена Фрауен кирхе. Като паметник на загиналите. Както в Ковънтри. Не съм параноик. Напротив, смятам, че "бурните протести" срещу този паметник са инициирани, за да се отклони вниманието от паметника на окупатора-Съветите.
цитирай
9. raders - Аз не съм нито "фил" нито ...
27.03.2012 20:18
Аз не съм нито "фил" нито "фоб", но ми е ясно, че това са дечурлига с промити мозъци или липсващи такива. Милеейки за българкото, на тях хич не им е ясно, че безбройните гафове в българската история се дължат най-вече на самите българи и най-вече на управляващите. После другите ни били виновни. Но и историците си премълчават някои колосални гафове в историята. Например, никъде не е споменато, че Иван Александър е бил откровен съюзник на турците срещу Византия и дебаркирането им на Балканския полуостров се дължи най-вече на него. Този факт се чете между редовете. Ами само това ли?..
цитирай
10. rustam - Точно казано, злокуче
27.03.2012 20:34
Ревльовците, оплакващи американските "престъпления" просто забравят удобно, че точно България обяве война на САЩ и Великобритания и изпрати в камерите на Дахау 5000 евреи от "новоосвободените" земи.
Същите тези фюрерчета не пропускат да оплачат подлостта на СССР, които си позволили да обявят война на България. Сякаш това не е част от задълженията им на съюзници, поети в Техеран спрямо всички държави, обавили война другите членове антифашистката коалиция.
цитирай
11. анонимен - 2 по история, старшина! Мииирно! Да се явиш на поправка!
27.03.2012 20:53
rustam написа:
Ревльовците, оплакващи американските "престъпления" просто забравят удобно, че точно България обяве война на САЩ и Великобритания и изпрати в камерите на Дахау 5000 евреи от "новоосвободените" земи.
Същите тези фюрерчета не пропускат да оплачат подлостта на СССР, които си позволили да обявят война на България. Сякаш това не е част от задълженията им на съюзници, поети в Техеран спрямо всички държави, обавили война другите членове антифашистката коалиция.

Ха сега обясни нещо на нас, простите българи. Как се нарича страната, която ти обявява война? Още повече, че се изби в гърдите за твой предшественик-патриот и военен. Внимавай да не рипне от гроба и да ти насини задника.
цитирай
12. rustam - Слушай, блогова мастийо,
27.03.2012 21:31
команди ще раздаваш на някого другиго. Ти самият си един от фюрерчетата, които необезпокоявани се опитват да прокарват нацистка и фашистка пропаганда и отдавна би трябвало да те изритат от сайта, боклук.
И хайде да вземеш да говориш само от свое име, защото никой от моите предшественици, със сигурност, не би искал да има нищо общо с морални дегенерати и фашистки подлоги.
цитирай
13. анонимен - Това казвам и аз! Не биха те търпели и секунда.
27.03.2012 22:58
12. rustam - Слушай, блогова мастийо,
rustam написа:
команди ще раздаваш на някого другиго. Ти самият си един от фюрерчетата, които необезпокоявани се опитват да прокарват нацистка и фашистка пропаганда и отдавна би трябвало да те изритат от сайта, боклук.
И хайде да вземеш да говориш само от свое име, защото никой от моите предшественици, със сигурност, не би искал да има нищо общо с морални дегенерати и фашистки подлоги.

От мое име говоря винаги. Нямам твоите дарби да пиша анонимно. Какво каза? Мастия? Браво бе, даскале! Умният ми и скромен интригант. Много ме кефиш. Особено, както се каниш да станеш блог легенда. Паметник ще ти дигна, а Полигор ще ти напише химн.
За "боклук" ще го прескоча, че си еднотипен. Айде научи нещо друго, бе.
цитирай
14. zlokuche - Големи палавници сте!
28.03.2012 16:22
Не оставяте човек едно нощно дежурство да изкара на спокойствие.

@Катана: за минуса не се обиждам, обосновал си го добре.

@raders: проблемът с националистчетата и прочие изтрещяли е, че дори и гафовете се опитват да ги изкарат национални подвизи и все я карат по модел: "ама не го започнах това аз" или "той пръв удари"...детска градина...

@katana и rustam: на един познат му се намира комплект дуелни пистолети. При желание би могъл да ви ги заеме. Секунданти обаче си търсете сами :)

@becksss: хубаво се е надигнал самият войн от белия си трон. Надявам се само, преди това да се е избърсал...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742201
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930