Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 18:29 - Един впечатляващ блог-зеленчук
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 4404 Коментари: 7 Гласове:
10

Последна промяна: 19.03.2012 01:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Почти не се надявах да намеря някаква оригинална зомбария в блоговете на дежурните тракоманчета, докато не погледнах тук. Съдейки по ника, авторът е някакъв рядък вид зеле, виреещо само в блогосферата и спретнало впечатляващ блог-зеленчук. Откриването на този блог хвърли в смях и възторг много обещаващи докторанти и леко прехвърлили зенита на кариерата си старши асистенти от Института по Зомбология и ги вдъхнови да започнат докторски и хабилитационни работи върху въпросния блог-зеленчук. Че ще ги завършат и защитят успешно, не се съмнявам - неподправено свежата и оригинална зомбария на Зелето изглежда неизчерпаема. Дори мастити професори и ветерани в зомбологията заклатиха глави и им се прииска да бяха открили въпросния блог-зеленчук в началото на научните си кариери.

Целият кипеж не ме отмина, затова реших да се занимая с толкова впечатлилия ме блог-зеленчуков постинг (виж линка в предния абзац). Започва типично по зомбайски, с позоваване и цитиране като вдъхновител на гуруто по потниктм. Още в наръчника по зомбология установих, че движеща сила в размножаването на зомби е храненето с умствени отходни продукти на други зомби. Въобще не се бях надявал да видя тази система толкова изчистено и ясно, както при блог-зеленчука.

В наръчника по зомбология също писах, че при определени условия разни по-изявени зомби сами се превръщат в зомбьори, а с отходните им продукти се хранят следващите редици зомби. С постинга си Зеленцето още веднъж доказва този основен закон в зомбологията. Започвайки с някакво си убийствено "есе" на друго зомби (или зомбьор - гуруто по потниктм), блог-зеленчукът успява да го рециклира в нова, оригинална зомбария, т.е. в умствени отходни продукти с вкус, цвят и миризма, различни от първоизточника, но най-малко точно толкова изперканяшко-невменяеми, че да доведат вероятни читатели или до истеричен смях, или до покрусено поклащане на глава, или до пълно спиране на мисловните процеси и оттам - до зомбиране.

Зомбирането като цел на постинга личи и от "смисъла", и от "вдъхновението" - замилял бил блог-зеленчука за "българщината", а опасност за нея било какво ли не. Типично по зомбайски - на едни им е виновен HAARP, на други - католическата църква, Билдербергите, пембените дракони, велосипедистите, евреите, коминочистачите, луничавите, рижите и т.н. Естествено, единственият "просветен" за въпросната опасност се оказва зомбьорът или достатъчно изперкалото зомби, успяло да съчини потресаващо словоблудство, надминаващо оригинала.

За начало, на блог-зеленчука му било виновно Християнството. Било неприсъщо и пагубно за "българщината". Аланкоолу, слуша ли те човек, и от "История славянобългарска" (писана от клирик) трябва да се отречем, и въобще да забравим, каква роля е играла религията по времената на турското владичество. За основаването на Българската Екзархия и ролята на църковния въпрос в процесите, водещи до българското Възраждане, не говоря. Май по история в училище съвсем не си бил в час. Ислямът също бил чужд на българина. Зеленце, погледни календара - живеем в 21-и век и в цивилизования свят всеки е свободен в избора на религия (или в избора да изповядва ли такава въобще).

Според блог-зеленчука, "думите били оръжие в ръцете на слабия" и "правели дупки в българското сърце". Егати човек бил българинът. На работа носи, на бой носи, на пиене носи, цимент носи, тухли-четворки носи, ама от думи му се огъва коловоза. Повярва ли човек на зеленцето, страшен човек това българинът - бий го, пребий го, пак ще стане, ама от една-две точно нацелени псувни пада убит на място.

Отношението на българина към думите било: "Българинът го знае това, затова когато говори той се изразява кратко, без заобиколки и използва думите повече за практични цели. Когато думите му са поетични и идеалистични, те са строго подбрани и се предават, а не се приповтарят.". Дълго се опитвах да вникна в смисъла на тези две изречения. Не успях, затова прощавам на автора и правописните грешки, и това, че собственият му постинг, премерен според тези две изречения, прави дупки в ума на читателя. Или болезнени дупки в корема, причинени от истеричен смях.

"Силният българин" имал "достатъчно тестостерон в тялото си, за да си тежи на мястото". Леле-мале откритие! Човек си тежи на мястото, само ако са му напращяли мадурите. Или ако се е нагълтал с анаболни стероиди. Май в света на блог-зеленчуците е така. А за всички други - "ум царува, ум робува, ум патки пасе". Анадънму, зеленце?

Българинът нямало "да се съживи, като стане по-добър, кротък, толерантен и културен. Напротив това ще затрие и последните зрънца останали от истинския Български дух!". На нормален език - ще се съживи, когато започнат по начало да му липсват първите седем години. Т.е., според плод-зеленчуковата философия, истинският българин се държи като мутра или пернишки бек, качил се нашморан на ГолфО.

След такова словоблудство, какво било "българин" и "българщина", плод-зеленчукът разбива читателя с анализ, защо "българинът" бил застрашен от изчезване вид. Цитат: "Българинът си тежи на мястото. Това място е неговата къща и двора на село. Това е неговият свят. По време на социализма той беше окончателно изтръгнат от там и посят с главата надолу на 15-ти етаж в Младост 2".

Зеленце, израснал съм в такъв квартал, какъвто описваш. Ти май си расъл в саксия или оранжерия. Иначе би ти направило впечатление, че "по времената на социализма" натискащите се за панелки в "Младост 2" го правеха по собствено желание, без някой да ги принуждава, т.е. "изтръгнатите" сами се бяха "изтръгнали" от къщата и двора на село. За самите "изтръгнати" - точно те бяха най-големите селяндури, които и на село никой не ги е понасял. Даже след като се наместиха в "Младост 2" и си изгориха цървулите, останаха си същите селяндури. Я прочети още веднъж Йовков и се замисли над образа на Торашко Каменаря. "Не ща никого да знам, аз живея в Портартър!". Ей такива се "изтръгнаха от селото". Всеки, дори и на село, би го потвърдил.

Плод-зеленчукът командува "бегом марш обратно към селото". Иначе българите били обречени на изчезване. Градовете били пагубни за българите, а българинът бил дори и на село способен "да създава нови технологии и да композира музика". С музиката е ясно, остава само народната музика. Проблем няма - българинът ще се възроди и покрай това никога няма да се появят например един нов Борис Христов, една нова Гена Димитрова, нова Марта Деянова. С технологиите обаче става засечка - как ще ги създава на село, не ми е ясно. Може би дялкане на брезови компютри с джобна чикийка?

Българинът имал "нужда от истински имот и меч, с който да защитава своята крепост". Някъде преди това блог-зеленчукът се възмущава от мутрите, а по тези му думи мутрите излизат май прототип за подражание - имат си имоти и ги бранят, къде с меч, къде с бухалка, къде с пистолет. Това, как българинът си "защитава имота", също е печално известно и всеки го е виждал. Нейсе, според зеленцето истинска българщина е, когато две фамилии са се хванали за гушите и къде с бой, къде с  мръсни номера се борят за това, границата между имотите от лявата страна на стария дъб ли минава, или от дясната.

Ролята на българката била обърната с главата надолу. Цитат: "Преди тя можеше да върти цяла къща и имаше дори време да си попее с дружките през оградата. Тя беша опора на мъжа си и негов най-добър приятел. Сега тя е еманципирана, изнервена, забързана, облечена в сив мъжки костюм и това само я отдалечава от естествената женственост". Представата на зеленцето за "естествена женственост" е елементарна - мястото на жената е боса и бременна в кухнята. Звучи като писано от някой, не пипал жена от години. Зеленце, с такива разбирания няма и да пипнеш - на такъв като тебе, колкото и да си левент, ербап и богат, и най-отчаяната мераклийка няма да ти пусне. Всеки избира сам, как да живее, без разлика, дали има топки или не. Като си такъв истински българин, прочети отново Хайтов - в "Дивите разкази" има един, в който се сравнява отношението на хора към жените им и на един овен към овцете. Сравнението не е в полза на хората. Иска ли ти се, един коч да е по-мъж от теб, продължавай, както си знаеш.

Храната също била виновна, че българинът бил защитен от изчезване вид. Цитат: " На трапезата му на влезнаха много нездравословни храни, като слънчогледово масло, бял хляб, силен алкохол, пържени храни, месо от индустриално отлеждани животни, пастюризирано мляко и други". За слънчогледовото масло (на нормален език - олио), се смях особено, защото същият блог-зеленчук в собствената си зарзаватчийница преди време публикува материал относно "пречистване с олио" и в него изрично препоръчва, въпросното "пречистване" да се извършва със слъчогледово такова. За "пастЮризираното" мляко един млад асистент в Института по Зомбология през смях коментира: "Тоя е егати фритЬОрника!". Няма какво да допълня - въпросният колега изследва усилено неграмотността и нейното място в зомбологията. Колкото до това, как да се храни човек - всеки избира сам, не само според парите, а и според вкусовите си предпочитания.

Съветите на екзотичния блогов зарзават не спират дотук, а продължават с физическата подготовка. "Традиционни физически занимания отпреди като работа на полето, езда и борби, вече почти не се практикуват.". Ясно, "българщината" включва и това, народът да се състои само от работници на полето, джигити, каруцари и данколовци. Хубаво, тогава и Стефка Костадинова не е българка, и световният и рекорд (ненадминат и до ден днешен) е вреден за "бЪлгарщината".

След всички тези писания (и неспиращ смях) почти незабелязано остава, че при цялото му "вдъхновение" блог-зеленчука хич не го бива в демагогията. За компенсация си е послужил с чужда такава. Изпедепцал една снимка с описанието към нея на "архитект Христо Генчев". Конкретен източник, разбира се, пак не е назован. Снимката, естествено, е трупната без позоваване към първоизточника (т.е. зулена без оглед на авторско право и т.н.). Добра е, не бих се учудил да я видя във фотогалерия, изложби или музеи. Сама по себе си (както и всяка снимка), остава само снимка. Какво всеки вижда в нея, е продукт на собственото възприятие, мислене и въображение. Не се уморявам да повтарям думите на Сузан Зонтаг - фотографите не правят достъпни чувства, мисли или идеи, а СНИМКИ! Затова отминавам и абсолютно не на място закаченото на влакчето тракоманско писание - всеки би могъл да сравни облеклото на селяка от снимката с облеклото на римските легионери. С прости думи - за доказателство хич не става, още по-малко за доказателство на бълнуванията на някакво там блогово зеленце.

Още по-малко става, когато въпросният блог-зеленчук се опитва не само да ни пробута мозъчните си изпражнения като рецепта за "спасение" на "българщината", а и когато се опитва да ни учи, как да живеем живота си. Това не е за смях. Да бъде учен цял народ (или много народи), какво е добре за тях и как да живеят, е присъщо на дърдорковци, нямащи никакво понятие, за какво говорят. По същия начин Маркс и Енгелс са писали за работническата класа, комунизма и социализма, а по-късно един фъфлещ плешив садист-сифилистик-педераст и един неуспял австрийски художник с мустачки са се опитали да осъществят въпросните болни идеи.

За късмет, зеленцето си е просто един блогов зарзават и колкото и да му се иска, никога няма да "порасне" до "нивото" на Маркс, Енгелс, Ленин и Хитлер.

Така и ще си остане едно такова блогово саморасло, предизвикващо у всеки заблудил се в блог-зеленчука му смях до припадък и даващо достатъчно материал на специалисти-зомболози.



Гласувай:
10



1. mominasylza - Я, док ,пак е тук
18.03.2012 20:27
добре дошъл отново...учудващо е че Ви е останало малко време, за да напишете някой и друг ред...Ами зеленчуци сме си док, къдрави и рунтави, ама нашенски с балкански привкус...какво д а ни прави човек,толко можем ,толко правим...ама и вас си ви бива медиците, web@ли сте му майкята на цинизЪма от всекъде...жив и здрав док, беше ми удоволствие д а прочета. Поздрав от Бавария.
цитирай
2. анонимен - яаааа, док пак е тук
18.03.2012 22:36
добре дошъл отново...учудващо е че Ви е останало малко време, за да напишете някой и друг ред...Ами зеленчуци сме си док, къдрави и рунтави, ама нашенски с балкански привкус...какво д а ни прави човек,толко можем ,толко правим...ама и вас си ви бива медиците, web@ли сте му майкята на цинизЪма от всекъде...жив и здрав док, беше ми удоволствие д а прочета. Поздрав от Бавария.
цитирай
3. zlokuche - Момина сълза,
18.03.2012 22:52
Каквито и да сме рунтави, къдрави и балкански, хора сме като всички други. Нито в Германия, нито на островите Зелени нос, нито в Япония по това хората не се отличават от нас.

Затова ме дразнят разни писания като това на блог-зеленчука. И да остави човек настрана фашизоидните му залитания, уж се опитва да възхвали и да издигне българското селячество, ама накрая излиза ода на селяндурщината. Ако не се присмивах на такива работи, щеше да ми се плаче.

Поздрави от Рурската област,

Злото куче
цитирай
4. sestra - Теорията му за ВРЕДНОСТТА на изкуството
19.03.2012 06:37
ме вкара в спор с този човек преди време и разбира се нямаше смисъл - категорично е убеден, че изкуството е за слаби, изродени, сакати едва ли не хора и не прилягало като дейност на истински българи... !
цитирай
5. krotalka - Признавам се, че не дочетох до края "произведението" на господина
19.03.2012 17:33
След втория абзац го минах по диагонала. Толкова объркани мисли, че се замислих дали не страда от шезофрения?!
Не му се хващай на номера, човекът се бори за слава и известност.
цитирай
6. magicktarot - Привет, ЗлоКуче! Както винаги - блестящ текст!
19.03.2012 19:24
Наскоро попаднах на блог на (може би) твой колега - хареса ми как е класифицирал и определил един тип "зомби"-та - аз ги наричам "конспиративисти". Ето го:
http://hadjigeorgiev.blogspot.com/2012/03/blog-post_09.html

Поздрави! :)
цитирай
7. анонимен - Проф.Сиктиридис
09.04.2012 13:10
Проф.Сиктиридис
=================================================
Уважаеми дами и господа.Братя Българи!Предоставям на вашето внимание подмолно-опасното подхлъзване на блогера zelas

Четете и се наслаждавайте на този "патриот".
Пфуй! Абсолютна гнусна помия!
Ай сиктир от такива псевдопатриоти.
==================================================
Християнски ли е българският народ?
http://zelas.blog.bg/history/2012/03/17/hristiianski-li-e-bylgarskiiat-narod.922521


цитирай
8. анонимен - Проф.Сиктиридис
09.04.2012 13:15
12. zelas- Това не е вярно и е манипулация! Б...
..."Надявам се разбираш какво имам предвид. Кланяме се на лъжеидоли.
То не че трябва да се кланяме на каквито и да са идоли."
=================================
Баси урода! Навярно смята, че трябва да се навеждаме на неговия муамет.
цитирай
9. анонимен - Дофторе!
13.04.2012 07:07
Беден си като църковна мишка, пиянде и педерас си, що не одиш да работиш, ами драскаш глупости тук? Осмърдя целия блог да ти го фукна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 738919
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1332
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031