Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 22:54 - За estirbg и талибаните
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 3798 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 19.11.2010 22:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеизвестната библейска какичкатм estirbg в едно лично съобщение преди време заяви "Пък аз съм филантроп, залитаща до алтруизъм".  "Филантроп" в буквален превод означава "човеколюбец", а "алтруизъм" повечето тълковни речници определят като "самоотвержена грижа за благото на другите".

Актуални изказвания на библейската какичкатм ме накараха да си спомня за старото лично съобщение. Не съм от тези, които биха се обидили на лични нападки, че оплюват срещу заплащане, а пък изказването и, че "че действителната същност на психическите заболявания имат друг дълбок духовен фундамент" (цялата дискусия може да бъде прочетена в коментарите тук ме развесели сериозно.

Човеколюбието на estirbg особено силно се прояви след това коментарите към един постинг на misbis. За misbis и съмненията ми в психическото и здраве вече писах, затова се въздържам от коментари към постингите и. Библейската какичкатм май няма такива задръжки. В алтруизма и филантропията си размахва под носа на misbis огнената геена, призовава я на война...наистина, много човеколюбиво. По същия начин един особено човеколюбив германски канцлер заповядва така наречената "Акция Т4". Естествено, воден от филантропията и алтруизма си и с едничката цел да избави "непълноценни индивиди" като душевноболни, недъгави, епилептици, пострадали от менингит или други болести на мозъка и т.н. от съществуването им. Ужасно човеколюбиво, нямам думи.

В блога на planetar се натъкнах и на още по-силно доказателство за човеколюбивостта и алтруизма на estirbg. Ето го въпросният коментар:

"Мисля, че амиотрофичната латерална склероза е Божие наказание за този богохулник, който подвежда масите към беззаконие и анархия. Дори и да е учен и да заема най-високият пост в Кеймбриджкия университет, гордостта и собственото му величие съвсем е замъглило съзнанието му, но това съвсем не е извинение за такива несъстоятелни и оскърбителни изявления накърняващи авторитета на Създателя ни. Явно във физическата си слабост и немощ е станал послушно оръжие в ръцете на Сатана, който ще използва авторитета му на учен, за да осквернява Божията творческа роля при сътворението на света...Жалко за Хокинг, жалко за безумието му, което ще го заведе единствено в огнената геена..."

Аууу, какво човеколюбие, какъв алтруизъм! Къде в книгите Стивън Хоукинг призовава към беззаконие или анархия, ми е мъгливо и до ден днешен. Колкото до качеството на изследванията му - Лукасов професор не се става заради красиви очи или като услуга, тук не играе роля и болестта му. Самата болест е генетично обусловена, т.е. Хоукинг я носи още от зачатието си. Много интересно "божие наказание"...какво да кажем за милионите деца, раждащи се със Синдром на Даун, мускулна дистрофия и подобни заболявания. Все божие наказание, а? Навярно дори и общата култура на estirbg произхожда единствено и само от Библията, иначе би си спомнила и за "контергановите деца", където не само недъгът, но и причината са добре проучени и известни в детайл.

Както е отбелязано в един друг коментар към същия постинг - ако на такива като библейската какичкатм им дадат камъни и Стивън Хоукинг е наблизо, биха го пребили, без да им мигне окото, само и само за да се прославят и да демонстрират вярата си.  Всъщност, историята познава и прецедент - през 1985 терористи от тогавашното ООП отвличат кораба "Акиле Лауро" и убиват прикован към инвалидна количка пътник само затова, че е евреин. Сравнението добре подчертава, докъде може да доведе фанатизма, но има една разлика - тогавашните терористи не са се мислели нито за свещени воини, нито за пророци, а за "борци за свобода".  Не е съвсем честно да се сравняват терористите на Ясер Арафат с религиозни фанатици. В това отношение по-добра база за сравнение са днешните талибани и "набожните" им дела, напр. разрушаването на статуите на Буда през 2001.

Излишно е да се заблуждаваме, християнският религиозен фанатизъм е точно толкова противен, гнусен и опасен, колкото талибанщината. Още по-непоносим става, когато самите християнски вахабити заявяват, че били "филантропи, залитащи към алтруизъм".

За щастие отдавна са отминали времената, когато бихме ги познали по делата (т.е. Кръстоносните походи, изгарянията на Джордано Бруно, Ян Хус и безчислени хорица (в някои случаи - просто психически болни), набедени за вещици или "неверници" ). В случая са достатъчни и думите им в blog.bg.



Гласувай:
9



1. анонимен - в блог.бг
19.11.2010 23:04
ми стана пределно ясно, че боголюбивите люде всъщност служат на дявола. Не съм срещал по-злобни, нетолерантни и тъпи копелета от сектантите, населяващи блог.бг! На всичкото отгоре, имам чувството, че са перманентно надрусани с лош наркотик.
цитирай
2. zlokuche - Не бих сложил всички в този кюп. Има и ...
19.11.2010 23:14
Не бих сложил всички в този кюп. Има и съвсем нормални, но те обикновено не пишат по темата или пишат разумно за разлика от религиозните фанатици. Последните за съжаление не са малко.
цитирай
3. анонимен - приятел,
19.11.2010 23:18
няма такова нещо като нормален фанатик. Тук всички са фанатици - едни по-възпитани, други по-празноглаво открити. Не забравяй, че тия дето изглеждат нормални със сигурност имат два-три ника, с които изливат злобата, която са натрупали, докато са се правили на нормални!
цитирай
4. zlokuche - Не говоря за "нормални фан...
19.11.2010 23:22
Не говоря за "нормални фанатици", а за нормални вярващи. Нормален фанатик НЯМА. Колкото до никовете - това ми е единствения и не виждам смисъл да пиша под друг ник или анонимно.
цитирай
5. анонимен - ами, браво на теб.
19.11.2010 23:25
аз пиша анонимно, защото не искам да се регистрирам. Писна ми на дядовия да ме заклеймяват тъпи надрусани копелета!
цитирай
6. zlokuche - С това, че си анонимен, не виждам ...
19.11.2010 23:28
С това, че си анонимен, не виждам проблем. Коментарите ти са смислени. Имах предвид един друг вид анонимници, ще ги намериш достатъчно в коментарите към някои постинги в блога ми (а и не само в моя).
цитирай
7. tili - много интересен блог!
20.11.2010 23:10
Радвам се, че попаднах на него. Не обичам нетолерантността във всичките й разновидности!
цитирай
8. анонимен - Абонирай се за блога му!
21.11.2010 01:02
Тили, много ще си допаднете. Радвай се! Той е много толерантен!!!. ..и той ще ти се зарадва...
цитирай
9. анонимен - С това, че си анонимен, не виждам ...
23.11.2010 17:43
zlokuche написа:
С това, че си анонимен, не виждам проблем. Коментарите ти са смислени. Имах предвид един друг вид анонимници, ще ги намериш достатъчно в коментарите към някои постинги в блога ми (а и не само в моя).

kato nqma koi - sam si pi6e6 i si otgovarq6 ? ne e zle DDDDDDDDDDDDDDD
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742233
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930