Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2010 00:50 - Какво всъщност представлява ХААРП (Част 2)
Автор: zlokuche Категория: Други   
Прочетен: 7218 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 10.10.2010 11:32


Великият Тесла и великата тесла

Вече се запознахме с първоавторите на целия шум около HAARP, този постинг е посветен на книгата им. Хвала на електронните пирати, самата книга може да бъде прочетена безплатно тук.

Книгата започва, меко казано, странно. Едностранично каре с вид среден между некролог и обява ни съобщава, че HAARP е едва ли не универсално оръжие. Ето я прословутата снасяща яйца млекодайна вълнодайна свиня. Можеше ли и кафе да вари, с удоволствие бих си купил джобен вариант на "изобретението". След плакативното изложение следва абзац с малко повече детайли и не съвсем неочаквано съобщението, че книгата съдържа изненадващ материал от "тайни съвещания". Изглежда като цяло малко таблоидно.

След рекламно-таблоидно-скръбното начало са отпечатани отново биографиите на авторите и в странна последователност съдържанието, не особено точна схема на земната йоносфера и три страници исторически преглед на експерименти със или без особено отношение към нея. Едва преборили се с толкова разтягане на локуми, прелистваме следващата страница, надявайки се да се доберем колкото може по-скоро до потресаващата информация и...се озоваваме в многостранично въведение. Все едно че имаме някакъв уред, разопаковаме го и намираме три различни упътвания - първото е упътване как да разопаковаме второто упътване, второто на свой ред е ръководство как да четем "истинското" упътване и едва на третото се добираме до същността на проблема. Увлекателно колкото опера с три овертюри.

Преборим ли се с тройната овертюра и понесем ли цялата опера (по-скоро оперета), сред тоновете баласт откриваме няколко основни тези.

Първата е, че ХААРП е "супероръжие", построено по идеите и патентите на Бернард Ийстлунд, основаващи се на разработки  Никола Тесла. Авторите съвсем незабележимо въвеждат отдавна починалия изобретател като герой на науката, направил толкова потресаващо и трагично откритие, способно да унищожи Земята. Въвеждането на трагичен герой в иначе смешна оперета определено е нетрадиционен похват. За какъв герой става дума?

Никола Тесла е безспорно надарен изобретател и единицата за сила на магнитно поле не напразно е наречена в негова чест. В същото време добре са известни  увлеченията му по идеи със съмнителна стойност и приложение (напр. "виолетовата пръчица"), така и преувеличените му очаквания и изказвания относно собствените му изобретения. Логично обяснение е хипотезата, че е страдал от маниакално-депресивна психоза.

Тесла е споменат като изобретател на безжичният трансфер на електрическа енергия и конструктор на апарати, способни да предават всякакво количество енергия. Всеки, разбиращ от физика би ви обяснил с много търпение и/или зле прикрита досада, че въпросното откритие е направено години по-рано от Хайнрих Херц. Откривателят умира кратко време след това и преди да има време за по-нататъчни проучвания. Джулиемо Маркони, Реджиналд Фесенден, Тесла и много други развиват идеите и конструкциите му до практическа зрялост.

След като губи негласната надпревара за осъществяването на първото презатлантическо радиопредаване, грандиозният и трагичният герой Тесла обявява, че безжичният трансфер на електрическа енергия е възможен в произволно количество чрез радиовълни. Вярно е.По същество всякакви радиовълни пренасят определено (нищожно) количество енергия. Проблемът е, че излъчването е ненасочено, т.е. равномерно във всички посоки. Благодарение на тази особеност е възможно да приемаме радио- или телевизионен сигнал, независимо дали сме вляво, вдясно, пред или зад предавателя, а въздухът не е най-подходящата среда. Накратко: загубите на енергия при такъв трансфер са огромни, а практическата стойност - минимална.

Авторите дори привеждат като доказателство патент, издаден на името на Тесла за "безжичен трансфер на енергия. Въпросният патент може да бъде разгледан тук  и тук. В патента е описан всъщност нормален радиопредавател. Началото на 20-и век е и началото на радиотелеграфията. Пионери на техниката като Маркони, Фесенден и Тесла експериментират с всякакви конструкции. Практическата стойност не е известна преди резултатите, а патентите - единствената възможност да бъдат "осребрени" успешните експерименти. В целия свят са издадени подобни патенти, но единствено Тесла влага такъв смисъл в изобретението си. Фесенден и Маркони са опитни и образовани, познават както възможностите, така и границите.

Радиоантени, позволяващи насочено излъчване и приемане на радиовълни (напр. антената на Яги-Уда), се появяват едва 30 години по-късно, а първите демонстрации на безжичен трансфер на електроенергия с някаква практическа стойност са през 60-те години на 20-и век. С времето се появяват нови концепции и технологии, основаващи се на съвременни изобретения и открития, но до практическото приложение на тази техника ще изтече още много време. Тесла явно се е изказал. Метнал е тесла.

Това е малката тесла. Голямата бива метната в навечерието на Втората световна война. Тесла предлага на министерството на отбраната поредното си изобретение. Наричано от пресата "лъч на смъртта" или "лъч на мира", инсталацията се основава (по думите му) на разработките му в областта на безжичния трансфер на (електро)енергия и позволява генерирането на насочен поток от заредени частици с енергия, достатъчна за приложението на въпросният апарат като оръжие.

Министерството отхвърля идеите на Тесла. Авторите на книгата намекват, че чертежите и опитната инсталация биват конфискувани и засекретени и че технологиите, приложени при HAARP се основават въпросната разработка. Повярваме ли, възникват множество проблеми.

Най големият проблем е, че авторската документация към съответното "оръжие" е запазена и заедно с целия му архив понастоящем се намира в музея на Тесла в Белград, т.е. достъпна е за всеки заинтересуван (включително и с недобросъвестна цел). Дори да не е част от официалната изложба, уредниците на всеки музей са благонастроени към изследователи, проявяващ интерес към "съкровищницата" им. Говоря от собствен опит. Може да го потвърдил всеки, занимавал се със сериозни проучвания по каквато и да е тема.

Докато документацията е запазена, в наследството на Тесла не е открит никакъв образец, дори отдалечено напомнящ на въпросното "оръжие". По времето на смъртта му имуществото му бива конфискувано от ФБР и подробно описано. В това няма нищо странно - война е все пак, а Тесла вдига достатъчно шум около разработката си. След съдебно решение върнато е 1951 на негов племенник и дарено на музея заедно с нередактирания опис, съставен през 1943 година.

Последният проблем е съвсем смешен - дори и да предположим, че Тесла е постигнал успех с експериментите си, защо въпросното оръжие не е приложено на практика? По време на Втората световна война всяко изобретение (дори и най-незначителното) почти веднага се пускат в производство и приложение. Примерите са много - активните хидролокатори и залповите миномети тип "таралеж" превръщат волното пиратство на германските подводничари в ад водата, а на източния фронт биват приложени първите реактивни снаряди. Всяко от тези изобретения е просто комбинация от съществуваща техника и бива прието с готовност от военните. Писмото на Айнщайн и Силард бива прието напълно сериозно и води непосредствено до сформирането на Манхатънския проект а оттам - ядреното оръжие. А самото писмо е дълго "цели" две страници и съдържа единствено теоретична обосновка и описание на възможността за практическото приложение на ядрения разпад с военни цели.

За разлика от краткото двустранично писмо, при смъртта на Тесла в собственост на американската държава се оказва целият му архив, лабораториите и разработките му. Защо "лъчът на смъртта" не е приложен на практика? Лесен въпрос - или въпросното оръжие не съществува, или идеята е правилна, но неприложима практически.

Бегич и Манинг твърдят, че технологията, приложена при HAARP се основава на въпросното "откритие" на Тесла. Повярваме ли им, получаваме обаче не великия гений Тесла, а велика тесла. Много велика и право в мозъка.

За ударените и избягналите великата тесла - повече в следващия постинг.


Тагове:   Маркони,   Никола Тесла,


Гласувай:
8



1. анонимен - koki
04.10.2010 03:06
Дзвера се е развихрил яко! И е невероятно продуктивен! И то в една тясна ниша - която напоследък набира популярност в БГ-нет пространството, като ХААРП, Chemtrails, и от тоя сорт! В своя подкрепа привежда мноооого доказателства, винаги поднесени избирателно, и винаги поставени много внимателно на фокус точно кадето трябва. Нямам си даже на идея, защо някой отделя толкова време и енергия за да докаже, че нероденият Петко, наистина не е роден!!! Причините за тази агресивна офанзива според мен може да са няколко:
1. Просто на човека му е писнало от глупавите сказки за Петко, и е решил да постави нещата на място - т.е. да изясни на всички нас какво е положението всъщност!
Амм.. мно'о убаво, добре се е сетил, ама да сложи на кантара всичко за което се пише по нета, па тогава пак да тегли чертата. Защотото иначе чергата е доста придръпната на къмто него! За какво иде реч:
Chemtrails - обсъжда се само публикация в даден блог, с последващо осмиване и дълбокомислени умозключения "колко била опасна водната пара от самолетните двигатели"?!?
Приятелю! Щом си толкова наясно с нещата които обясняваш, обясни на мен незнаещия, колко време може да просъществува една инверсионна следа от самолет - пътнически или какъвто и да е? Как така една инверсионна следа може да стои цял ден, и да се разраства настрани до пелена! Навремето следите от реактивните самолети изчезваха максимум до 30мин. както между впрочем е и сега със пътническите самолети.
ХААРП - Въпреки че постинга ти не е от много одавна, в него се опираш само на Бегич! Впрочем целият ти постинг е изграден върху това, че на въпросният Бегич е дадена титлата "Хонорис Кауза" от някакъв си университет в Коломбо. И макар, че мимоходом споменаваш, че има много врели-некипели циркулиращи из нета по темата, никаде в предишния ти постинг, и постинга под който пиша в момента, няма даже и намек за кои точно врели - некипели става дума. За сметка на това яростно се набляга на доматите и колците, и кой ги обича и яде! :))
цитирай
2. анонимен - koki
04.10.2010 04:24
2. Просто някой е подпалил фитилите на доктора ( поне така пише в профила му ), че всичко което той осмива, и така яростно заплюва е пълна глупост. И естествено трябва на хората да се покаже верния път!
Няма лошо!!! Но ще бъдеш по - убедителен, ако вземеш отношение и по някои врели - некипели циркулиращи из нета ( както ти ги наричаш ). Защото ако за теб и твоите поддръжници тук, оплюването на постинг от друг блог, и позоваването на фалшивата титла на "Петко Рачев от Горно Нанадолнище" - Бегич, в комбинация с избрани линкчета, са достатъчни доказателства, за мен и много други хора не са!
Или и на мен ще ми заръмжиш колко си, квартално превъзходен, със селски корени, (може би и манталитет - интелекта няма нищо обшо с манталитета) и какъв си по характер, професия, а може би и по призвание?!?!
3. Сега се сетих хууубавичко да прочета и коментарите по блогърството ти! Та в тоя ред и горните два - три, за ръмжане и т.н.!!! Щото вече и аз започвам да си мисля като @anonimen 8, че май някой ти дава парици за да пишеш тези нещица! Че чак и НИКОЛА ТЕСЛА оплю! Това мислех да го спестя!
Апропо: Ако си доктор - медицинско лице, май отделяш повече време да противоконспираторствуваш, отколкото за пациентите си! :))) Защото все пак наистина знаеш доста, за много!
Не се обиждай "Дзверо" но аз също като @anonimen8, (ако е наистина е такъв) съм дипломиран инжилер, но химик. Темите засегнати по - горе ги дъвчам със много хора от години. И за последно, влечкал съм се на доста места из Европата, мога'а ти кажа че съм бил свидетел на много странни атмосферни аномалии напоследък!!! Някои от които лично за мен необясними! Та в тоя ред на мисли подкрепям анонимника8, ама и той жив и здрав да е :)) Големо е диване!
Срещу теб дзверо нищо лично! Ако взимаш парици да дращиш тези дивотии, жив и здрав, ако ли не, моеш да каеш тук как да се видим и да обсъдим настоящите простотии на по бира, или каса!!! Винаги съм харесвал хората които мислят нестандартно!!!! :))
цитирай
3. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
04.10.2010 16:43
Мда... Не че е оплюл Тесла, просто изкара истината наяве. И както повечето скрити истини- тя смърди. А тази дори не е скрита, просто в България е малко известна. Та затова ни смърди още повече.
Казваш- защо се е заял баш с тази тема. Заяде се, защото аз му я предложих. Както и тази за инверсионните следи /които изобщо не са нова тема, просто в Бг имаме навика да почваме да нищим тъпотии, с които останалият свят отдавна не се занимава/. Лично му подадох кокала, така да се каже. Но въпреки, че си прочел моят коментар в другият пост, ти реши да продължиш да се заяждаш по темата за паричното възнаграждение.
Не мога да схвана- като не можете да го оборите се опитвате да го обидите ли?
Казваш взимал под внимание само една статия в блога- тук говориш откровени глупости. Всичко започна от статията, вярно е, но както виждаш, човека е седнал да прочете книгата и коментира самата книга, която всички използвате като първоизточник на информация.
Ама за теб, явно, е по- лесно да го обвиниш в пристрастие и повърхностни разсъждения. Които на всичкото отгоре е подплатил и с познание на законите не само на физиката. Нещо, което при вас, любителите на ХААРП, осезателно ви куца.
Аз също съм дипломиран инженер и също разбирам малко от наука и закони. Не те знам какво и колко дъвчеш, ама явно го правиш само с хора, съгласни с теб, та все до едни и същи изводи стигате. И как пък те все съвпадат с теориите за конспирации...
цитирай
4. анонимен - Глупости са това за пръскането
01.12.2010 15:48
Лъжата, че кондензационните следи в небето са химическа диверсия е много разпространена, но твърдо опровергана. Метеоролозите са единодушни че няма нищо необичайно в този феномен. Това са водни пари, фактически същото каквото са облаците. За това и се държат точно по същия начин и обикновено всички привърженици на Chemtrails теорията омешват двете явления - кондензационни следи и естествени облаци. Работата е там, че кондензационните следи са устойчиви за дълго време точно когато атмосферните процеси водят до кондензация на влагата във въздуха и образуване на естествените природни облаци. Тогава кондензационните следи на самолетите фактически инициират естествения процес на облакообразуване, но винаги наоколо им има и естествени облаци. Това явление не е ново, то е документирано откак има високолетящи самолети.

Вярвайте в каквито си искате конспирациии, но това което става в небето със опашките на самолетите НЕ Е част от тях. Естествен и закономерен процес е. Всички филмчета из нета са модерна манипулация използваща това, че повечето хора не са се интересували от облаците до сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlokuche
Категория: Други
Прочетен: 742176
Постинги: 105
Коментари: 1164
Гласове: 1333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930